

Suszone śliwki
Regularnie jedzenie suszonych śliwek lub picie kompotu z nich przygotowanego poprawi trawienie oraz pracę całego organizmu. W artykule znajdziecie wskazówki, jak w domowym zaciszu ususzyć te wartościowe smakołyki!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Regularnie jedzenie suszonych śliwek lub picie kompotu z nich przygotowanego poprawi trawienie oraz pracę całego organizmu. W artykule znajdziecie wskazówki, jak w domowym zaciszu ususzyć te wartościowe smakołyki!
17 września, w warszawskiej galerii w lesie, odbędzie się indywidualna wystawa fotografii kulinarnej Dagmary Radzikowskiej zatytułowana „The Byk”. Jest ona kontynuacją projektu bloga o tej samej nazwie.
Śliwki to pyszne owoce, które mają wiele cennych właściwości. Świetnie poprawiają metabolizm, chronią przed wolnymi rodnikami, a także wprawiają w dobry nastrój. Właśnie trwa sezon na te pyszne owoce, sprawdźcie jak wykorzystać je w kuchni!
Kawa jest napojem uwielbianym na całym świecie, nawet na Dalekim Wschodzie, gdzie króluje herbata. I jak to mówią - co kraj to obyczaj, każdy naród ma swój ulubiony sposób przygotowania i delektowania się "czarnym złotem" czyli kawą.
Intensywny zapach i słony smak to cechy charakterystyczne bryndzy. Ser produkuje się z mleka owczego. W Polsce mamy regionalny odpowiednik - bryndzę podhalańską.
Charakterystyczny wygląd sękacz wynika ze sposobu jego przyrządzania. Smaczny stożek z wypustkami powstaje w wyniku wypiekania nad rozgrzanym paleniskiem. Odkryjcie wszystkie tajemnice sękacza!
Dynia jest warzywem, z którego przyrządzić można nie tylko zupę, zapiekankę, sałatkę czy przekąskę. To złociste warzywo doskonale nadaję się również do wszelakich słodkości. Sprawdźcie jakie desery z dodatkiem dyni przypadną Wam do gustu!
Przetwory z dyni to przebój jesiennego sezonu. Smakołyki te pysznie smakują zarówno w deserach jak i wytrawnych daniach głównych. Nie macie pomysłu na wyrazistą dynię? Zamknięta w słoikach przypomni Wam słoneczne i upalne lato!
To proste i szybkie danie kuchni amerykańskiej chińskiego pochodzenia. Chop suey dosłownie znaczy "mieszane, różne kawałki". Sprawdźcie jakie składniki będą Wam potrzebne do przyrządzenia tego dania oraz poznajcie jego ciekawą historię!
Dynia jest brzuchatym warzywem, które króluje na naszych stołach od września do końca stycznia. Smakołyk ten nadaje się do wielu potraw, jego przechowywanie nie jest kłopotliwe. Czego nie wiemy na temat dyni? Odpowiedzi szukajcie poniżej!