Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Przepisy na owocowe sałatki
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Przepisy na owocowe sałatki

Uwielbiasz soczyste i pełne słodyczy owoce? Zbierz najlepsze z nich i stwórz wymarzoną sałatkę. Jeśli brak Ci sprawdzonego przepisu, skorzystaj z naszych propozycji!

Przepisy na wypieki z kruszonką
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Przepisy na wypieki z kruszonką

Lubicie ciasta z ciekawym dodatkiem? Upieczcie znakomite kruche ciasto posypane chrupiącą kruszonką! Sprawdź nasze przepisy i zdecyduj, które z nich przypadną Ci do gustu. Zapraszamy!

5 powodów dla których powinniśmy jeść ryby
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

5 powodów dla których powinniśmy jeść ryby

Jeżeli zastanawiasz się, co przygotować dzisiaj na obiad, to bez wahania wybierz rybę. Do podjęcia tej decyzji powinno Ci wystarczyć stwierdzenie, że mięso ryb jest o wiele bardziej cenne dla prawidłowo zbilansowanej diety niż sztuka wieprzowiny czy wołowiny.

Sery pleśniowe - czy są dla wszystkich?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Sery pleśniowe - czy są dla wszystkich?

Jeżeli myślimy o Francji i jej przysmakach, to nie możemy w złotej trójce oprócz wyszukanych potraw z ślimaków, żabich udek czy foie gras nie wymienić palety smaków serów pleśniowych.

Jak zrobić domowe lody?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić domowe lody?

Na pewno znacie to uczucie, kiedy napada Was chęć na coś słodkiego. Z racji tego, że lody są dobre na wszystkie troski i zmartwienia chcemy wam przybliżyć prosty sposób na ich własnoręczne przygotowanie.

Tarty ze szparagami
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Tarty ze szparagami

Szybki i wykwintny sposób na znakomite szparagi - przeczytaj, a następnie wypróbuj nasze pomysły na tartę ze szparagami! Taki smakołyk to wymarzona potrawa na kolację lub przystawkę. Zapraszamy!