

Małe ziarenka, wielkie możliwości
Coraz częściej możemy spotkać osoby na diecie. W dzisiejszych czasach, praktycznie co druga osoba znajduje się na diecie.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Coraz częściej możemy spotkać osoby na diecie. W dzisiejszych czasach, praktycznie co druga osoba znajduje się na diecie.
Jajko - zapewne większość z nas jadło, chociaż jedno jajko w swoim życiu. Jajko można jeść w różnej postaci: na twardo, na miękko, w sałatce, czy w placku.
Zdarza Ci się miewać długi lub częsty katar? Po dwóch dniach się nasila i nie możesz już wstać nawet z łóżka?
Sery. Prawie każdy z nas nie raz jadał ten rodzaj nabiału. Można rozróżniać różnego rodzaju sery. Są białe, żółte, kozie, topione, pleśniowe.
Nieustannie w kuchni mieszają się zapachy przeróżnych pieczonych, gotowanych, czy smażonych dań. Jak pozbyć się nieprzyjemnych zapachów?
Pomysłów na dania z parówek jest wiele. Poznajcie kilka z nich, by wiedzieć, czym zachwycić gości, kiedy przyjdą.
Zdarza się, że choć jak najdokładniej odzwierciedlamy sposób przygotowania ciasta z książki, czy programu telewizyjnego, coś wyjdzie nie tak.
Któż z nas nie zajadał się pysznymi bułeczkami drożdżowymi? Zapewne, niewielu by odpowiedziało, że nie jadło ich nigdy. Bułeczki drożdżowe nie dość, że pyszne to jeszcze nie drogie.
Przeziębienie, to problem, który coraz częściej dopada nas w wiosennej porze roku. Niestety, pomimo tego, że słońce świeci i wydaje nam się, że jest ciepło, wcale tak nie jest.
20 kalorii - tyle zawiera pęczek zdrowej i świeżej rzodkiewki. Posada mnóstwo minerałów i witamin, dlatego była często używana przez ludzi w starożytności. Poznaj pyszną, jędrną i zdrową rzodkiewkę.