Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jajko i jego tajemnice
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Jajko i jego tajemnice

Jajko - zapewne większość z nas jadło, chociaż jedno jajko w swoim życiu. Jajko można jeść w różnej postaci: na twardo, na miękko, w sałatce, czy w placku.

Różne oblicza serów
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Różne oblicza serów

Sery. Prawie każdy z nas nie raz jadał ten rodzaj nabiału. Można rozróżniać różnego rodzaju sery. Są białe, żółte, kozie, topione, pleśniowe.

Zapachy w kuchni
  • 4
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Porady na błysk

Zapachy w kuchni

Nieustannie w kuchni mieszają się zapachy przeróżnych pieczonych, gotowanych, czy smażonych dań. Jak pozbyć się nieprzyjemnych zapachów?

Ciasto drożdżowe i jego tajemnice
  • 1
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kuchnia Wieszjak

Ciasto drożdżowe i jego tajemnice

Któż z nas nie zajadał się pysznymi bułeczkami drożdżowymi? Zapewne, niewielu by odpowiedziało, że nie jadło ich nigdy. Bułeczki drożdżowe nie dość, że pyszne to jeszcze nie drogie.

Leki w przyrodzie
  • 1
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Porady zdrowotne

Leki w przyrodzie

Przeziębienie, to problem, który coraz częściej dopada nas w wiosennej porze roku. Niestety, pomimo tego, że słońce świeci i wydaje nam się, że jest ciepło, wcale tak nie jest.

Rzodkiewka- chrupka i kolorowa
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Rzodkiewka- chrupka i kolorowa

20 kalorii - tyle zawiera pęczek zdrowej i świeżej rzodkiewki. Posada mnóstwo minerałów i witamin, dlatego była często używana przez ludzi w starożytności. Poznaj pyszną, jędrną i zdrową rzodkiewkę.