

Kasza jęczmienna
Kilka miesięcy temu opisywałam ogólnie kasze, tam też wymieniałam jej odmiany i właśnie jedną z odmian kasz jest kasza jęczmienna. Dziś chciałabym się bardziej skupić na tej jednej odmianie, jaką jest kasza jęczmienna.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Kilka miesięcy temu opisywałam ogólnie kasze, tam też wymieniałam jej odmiany i właśnie jedną z odmian kasz jest kasza jęczmienna. Dziś chciałabym się bardziej skupić na tej jednej odmianie, jaką jest kasza jęczmienna.
Pomidory, to idealne warzywo, które przez cały rok kusi swoim pięknym kolorem i zapachem. To z nim można zjeść pyszną zapiekankę, sałatkę, czy zupę.
Soczewica jest rośliną uprawną, jej nasiona są idealne do jedzenia. Rozróżniamy 3 rodzaje soczewicy: czerwoną, zieloną i brązową. Soczewica jest bardzo dobra i smaczna.
Roślina służy nie tylko jako przyprawa do przygotowania marynat do warzyw, ryb czy mięs. Jej nasion używa się także w celach leczniczych!
Ta dziko rosnąca roślina ma wiele naturalnych właściwości, dzięki którym łatwo zwalczysz chorobę i poprawisz swoje zdrowie!
Rzadko zdarza Ci się gotować i jesz obiady na mieście? Prowadzisz stresujący tryb życia i więcej czasu spędzasz w biurze niż we własnym domu? Dieta Wall Street może być dla Ciebie.
Antyoksydanty, minerały i witaminy - to elementy które sprawiają, że nasza skóra jest w dobrej kondycji, ciało sprężyste a umysł rześki i kreatywny. Sprawdźcie gdzie możemy znaleźć ich najwięcej.
To najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Co jeść by mieć energię na cały, długi dzień? Podpowiadamy, jak zaplanować swoje śniadanie by było zdrowe, kolorowe i po prostu pyszne.
Są bardzo dobrym dodatkiem do wielu dań. Sosy, o których mowa, mogą mieć przeróżną postać. Od tatarskiego, przez serowy i chrzanowy, na którym wcale nie koniec!
Chociaż już po Wielkanocy warto poczytać, by wiedzieć jak się przygotować do przyszłorocznych świąt. Święta Wielkiej Nocy to magiczny czas.