Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

 Pokrzywa - chwast czy ciekawy składnik kulinarny?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Pokrzywa - chwast czy ciekawy składnik kulinarny?

Dla wielu osób pokrzywa to chwast, który parzy skórę pozostawiając na ciele nieprzyjemne bąble i zaczerwienienie. Niewielu chce jej spróbować, mało kto wie jakie właściwości lecznicze i pielęgnacyjne skrywa w sobie ta roślina. My nie jesteśmy zrażeni i bierzemy pod lupę pokrzywę, postrach wszystkich polnych wycieczek.

Jak zrobić ciasto 3 bit?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Ciasta

Jak zrobić ciasto 3 bit?

Masz ochotę na słodki dodatek do kawy? Zapoznaj się z naszymi pomysłami i poradami na idealnego 3 bita. Zapraszamy!

Przepisy na dania rybne
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Przepisy na dania rybne

Powszechnie wiadomo, że ryby są wartościowym uzupełnieniem naszej diety. Jak je przyrządzić by były apetyczne i oryginalne? Sprawdź nasze inspiracje i przygotuj je w swojej kuchni!

Smaki lata zimą
darmiona darmiona | Srebrny Ekspert | Przepisów: 304, Artykułów: 14
Porady kulinarne

Smaki lata zimą

Zbliżają się ciepłe miesiące, a co za tym idzie - wspaniałe smaki i zapachy wiosennych i letnich przysmaków. Oto kilka sposobów na to, aby cieszyć się nimi także zimą.

7 odsłon smacznego dorsza
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

7 odsłon smacznego dorsza

Ryba to najlepszy pomysł na pożywny posiłek! Przeczytaj nasz artykuł i zainspiruj się pomysłami na smacznego dorsza. Zapraszamy!

Przepisy na dania z dodatkiem cykorii
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Przepisy na dania z dodatkiem cykorii

Cykoria to doskonałe warzywo dla odchudzających się i dla tych, którzy spożywają znaczne ilości mięsa. Nie wiesz jak ją przyrządzić, by wydobyć z niej to co najlepsze? Sprawdź nasze najlepsze propozycje!

Wiosenne dania z serkiem kremowym
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Wiosenne dania z serkiem kremowym

Wiosenne dania powinny być lekkie, proste, bazujące na warzywach, niskokaloryczne, a jednocześnie pożywne. Jednak nawet gdy podstawę potrawy stanowią kupione od lokalnego dostawcy nowalijki, warto przełamać kulinarna rutynę i spróbować czegoś nowego.

 Pomysły na biały ser
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Pomysły na biały ser

Ser biały, zwany też twarogiem, jest wytwarzany z mleka, które należy skwasić, a później stopniowo podgrzewać, ostudzić i odcedzić.

Sposoby na przypalony garnek
  • 2
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Porady na błysk

Sposoby na przypalony garnek

Czy zdarzyło się Wam kiedykolwiek przypalić jakieś danie? Mnie już kilkakrotnie. Zaczytałam się, zamyśliłam, zagadałam. To najczęstsze przyczyny przypalonego obiadu.