meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Czemu warto jadać kaszę gryczaną
Kasza kaszy nie równa i dlatego właśnie warto przyjrzeć się bliżej kaszy gryczanej. Jest smaczna i zdrowa!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Kasza kaszy nie równa i dlatego właśnie warto przyjrzeć się bliżej kaszy gryczanej. Jest smaczna i zdrowa!
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Jedni mówią, że sekretem udanych pierogów jest ciasto. Ja twierdzę, że ten sekret tkwi w środku, czyli w farszu. Oto moje propozycje.
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Śniadanie, to bez wątpienia najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Co zatem można zjeść zdrowo, smacznie i oczywiście szybko? Oto mój faworyt, czyli owsianka.
WWWiola
| Złoty Ekspert | Przepisów: 883, Artykułów: 6Po świętach zapewne zostaje nam wiele niewykorzystanego jedzenia. Oto kilka pomysłów, jak je spożytkować.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Na początku trzeba zaznaczyć co to takiego spirulina. A więc są to algi morskie, koloru zielono-niebieskiego z grupy sinic.
CarpeCatino
| Starszy Kucharz | Przepisów: 15, Artykułów: 1W wielkanocnym koszyku nie może zabraknąć pięknie zdobionych, kolorowych jajek. Łatwo można je zabarwić tym, co zwykle ma się w domu.
kloruś
| Złoty Ekspert | Przepisów: 945, Artykułów: 17Nie tak dawno trafiłam na sorgo w dziale ze zdrową żywnością. Ciekawość nie pozwoliła mi zostawić w sklepie. Zapraszam na małe repetytorium dotyczące sorgo.
kicaj14
| Starszy Kucharz | Przepisów: 7, Artykułów: 3Świeże jajka? Nie zawsze... Zobaczcie, jak się dowiedzieć, czy nie trafimy na "trafione". Przed Wielkanocą, to szczególnie ważne, bowiem jajka odgrywają w tym święcie szczególną rolę.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Nadeszła kalendarzowa wiosna, najwyższa pora by wzbogacić nasze menu o produkty z dużą zawartością dobroczynnych składników! Świetnym rozwiązaniem będą borówki amerykańskie, które staną się słodkim dodatkiem do ulubionego deseru.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449W tym artykule dowiecie się ciekawych informacji na temat zdrowotnych właściwości boczniaków, a także poznacie przepisy z ich udziałem! Zapraszamy do zainspirowania się nimi!