redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jak przechowywać dynię?
Dynie możesz przechowywać przez kilka miesięcy w całości. Jeśli mrozisz dynię lub marynujesz - odpowiednio dłużej.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Dynie możesz przechowywać przez kilka miesięcy w całości. Jeśli mrozisz dynię lub marynujesz - odpowiednio dłużej.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Do upieczenia murzynka wystarczy kilka składników-mąka, masło, cukier, kakao, jajka i proszek do pieczenia. Do tego chwila czasu i trochę dobrych chęci. Choćby przygotowywała go osoba, która nigdy nie upiekła żadnego ciasta to on i tak się uda.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Domowy sok z malin przygotowuje się z owoców zasypanych cukrem, ale można otrzymać go też przez gotowanie. Sok z malin zawiera dużo witaminy C, dzięki czemu jest świetny w walce z przeziębieniem! Zobacz, jak zrobić odpowiednio słodki sok z malin!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Piekąc pizzę pamiętajmy, że ważne jest w jakiej temperaturze ją upieczemy. Jeśli będzie ona odpowiednia, czyli jak najwyższa,wtedy nasze ciasto będzie chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Każda dobra gospodyni domowa wie jak dobrze przyprawić rosół. Dodanie ziarnistego pieprzu, opalonej cebuli, czy suszonego grzybka to kilka pomysłów na podkreślenie jego wyśmienitego smaku.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Do zrobienia leczo z cukinii potrzebujemy pokrojonej w kostkę cukinii, papryki, pomidorów, pieczarek, cebuli i mięsa. Wszystkie składniki dusimy, doprawiamy ziołami i zagęszczamy koncentratem. Jakie przyprawy dodać do leczo z cukinii? Sprawdź!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Do wypieku chleba razowego potrzebujemy mąki, wody, soli, oleju oraz drożdży lub zakwasu. Składniki wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia, a następnie pieczemy.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Gołąbki to jedno z bardziej popularnych, tradycyjnych dań w naszym kraju. Potrawę gotujemy na małym ogniu, czas zależy od rodzaju wykorzystanych liści, trwa to od 30 do 80 minut.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jak dobrze zrobić pieczone ziemniaki? Podstawą na pewno jest chrupiąca, zarumieniona skórka i miękki, delikatny środek. Żeby taki efekt uzyskać musimy pokrojone ziemniaki przyprawić, polać olejem i zapiekać w dobrze rozgrzanym piekarniku.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Dobre cappuccino przygotowujemy z kawy espresso i spienionego mleka, które delikatnie wlewamy do filiżanki z kawą. Wspaniała pianka będzie gwarancją delikatnego smaku.