

Jak przechowywać dynię?
Dynie możesz przechowywać przez kilka miesięcy w całości. Jeśli mrozisz dynię lub marynujesz - odpowiednio dłużej.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Dynie możesz przechowywać przez kilka miesięcy w całości. Jeśli mrozisz dynię lub marynujesz - odpowiednio dłużej.
Do upieczenia murzynka wystarczy kilka składników-mąka, masło, cukier, kakao, jajka i proszek do pieczenia. Do tego chwila czasu i trochę dobrych chęci. Choćby przygotowywała go osoba, która nigdy nie upiekła żadnego ciasta to on i tak się uda.
Domowy sok z malin przygotowuje się z owoców zasypanych cukrem, ale można otrzymać go też przez gotowanie. Sok z malin zawiera dużo witaminy C, dzięki czemu jest świetny w walce z przeziębieniem! Zobacz, jak zrobić odpowiednio słodki sok z malin!
Piekąc pizzę pamiętajmy, że ważne jest w jakiej temperaturze ją upieczemy. Jeśli będzie ona odpowiednia, czyli jak najwyższa,wtedy nasze ciasto będzie chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku.
Każda dobra gospodyni domowa wie jak dobrze przyprawić rosół. Dodanie ziarnistego pieprzu, opalonej cebuli, czy suszonego grzybka to kilka pomysłów na podkreślenie jego wyśmienitego smaku.
Do zrobienia leczo z cukinii potrzebujemy pokrojonej w kostkę cukinii, papryki, pomidorów, pieczarek, cebuli i mięsa. Wszystkie składniki dusimy, doprawiamy ziołami i zagęszczamy koncentratem. Jakie przyprawy dodać do leczo z cukinii? Sprawdź!
Do wypieku chleba razowego potrzebujemy mąki, wody, soli, oleju oraz drożdży lub zakwasu. Składniki wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia, a następnie pieczemy.
Gołąbki to jedno z bardziej popularnych, tradycyjnych dań w naszym kraju. Potrawę gotujemy na małym ogniu, czas zależy od rodzaju wykorzystanych liści, trwa to od 30 do 80 minut.
Jak dobrze zrobić pieczone ziemniaki? Podstawą na pewno jest chrupiąca, zarumieniona skórka i miękki, delikatny środek. Żeby taki efekt uzyskać musimy pokrojone ziemniaki przyprawić, polać olejem i zapiekać w dobrze rozgrzanym piekarniku.
Dobre cappuccino przygotowujemy z kawy espresso i spienionego mleka, które delikatnie wlewamy do filiżanki z kawą. Wspaniała pianka będzie gwarancją delikatnego smaku.