

Jak zrobić tortille z kurczakiem?
Do przygotowania domowych tortilli z kurczakiem potrzebujemy przede wszystkim chęci oraz kilku składników. Najważniejsze są placki tortilla, w które zawijamy farsz z kurczaka i ulubionych warzyw.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Do przygotowania domowych tortilli z kurczakiem potrzebujemy przede wszystkim chęci oraz kilku składników. Najważniejsze są placki tortilla, w które zawijamy farsz z kurczaka i ulubionych warzyw.
Do przygotowania domowego mleka ryżowego potrzebujemy tylko ryżu, wody i cukru. Wszystkie składniki gotujemy, miksujemy i odcedzamy. Następnie wykorzystujemy do wszelkich potraw.
Kleik ryżowy to gęsta i kremowa papka przygotowana na bazie wody i odrobiny masła. Najlepsze proporcje to pół szklanki krótkoziarnistego, kleistego ryżu na szklankę wody.
Zapiekane ziemniaki przygotowujemy w piekarniku w szklanym, żaroodpornym lub ceramicznym naczyniu. Pokrojone w plasterki lub talarki możemy zapiec pod sosem serowym w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Ciasto na pizzę robi się z mąki, drożdży i wody. W ten sposób można przygotować pizzę na cienkim lub grubym cieście, które uzyskuje się przez różne metody wyrabiania masy.
Zupa pomidorowa z rosołu przygotowana na bazie przecieru pomidorowego lub świeżych pomidorów króluje na polskich stołach. Wystarczy zagotować pomidory i wywar i cieszyć się smakiem domowej zupy.
Ryż na mleku najlepiej gotować w dużym garnku o nieprzywierającym dnie z ulubionymi przyprawami, takimi jak cynamon czy gałka muszkatołowa. Możemy go podawać z pieczonymi jabłkami, które świetnie przełamią słodycz ryżu.
Cukier karmelizuje się na patelni lub w garnku. Wystarczy go wsypać do naczynia i podgrzewać aż zmieni kolor na bursztynowy. W ten sposób można przygotować nie tylko sam karmel, ale i karmelizowane orzechy, warzywa i owoce!
Biała kiełbasa to nieodzowny składnik potraw świątecznych. Przygotujemy ją ze zmielonego mięsa różnego rodzaju wymieszanego z odpowiednimi przyprawami. Masę przekładamy do jelit i według uznania kiełbasę parzymy lub pieczemy.
Swojska kiełbasa to świetna alternatywa dla tych kupowanych w sklepie. Przygotowujemy je z różnych rodzajów zmielonych mięs i przypraw. Przygotowaną masą nadziewamy jelita lub wkładamy do słoików.