

Jak zrobić sos serowy?
Sos serowy przygotowujemy na bazie zasmażki z mąki i masła z dodatkiem pełnotłustego masła. Idealnie pasuje do nachos!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Sos serowy przygotowujemy na bazie zasmażki z mąki i masła z dodatkiem pełnotłustego masła. Idealnie pasuje do nachos!
Wino, kompot i dietetyczne chipsy – to podstawowe rzeczy, które można zrobić z jabłek. Przygotowuje się je bardzo prosto – wystarczy kilka składników!
Pulpety przygotowuje się na bazie mielonego mięsa i gęstego sosu, w którym są zapiekane w piekarniku lub gotowane w rondelku.
Domową śliwowicę robi się bardzo łatwo - w dużym skrócie: śliwki zalewamy spirytusem. Taki napój musi leżakować przez kilka tygodni, by uzyskać maksymalne walory smakowe. Zobacz, jak zrobić domową śliwowicę!
Najprostsze babeczki przygotowuje się z mąki, jajek, proszku do pieczenia, cukru, tłuszczu i mleka. Wszystkie składniki miesza się łyżką a następnie zapieka w papilotkach.
Tort przygotujemy na bazie puszystego biszkoptu przełożonego gęstym kremem maślanym lub bitą śmietaną. Wiórki kokosowe lub pokruszone orzechy i migdały sprawdzą się jako najprostsza dekoracja.
Dynia to uniwersalne warzywo, z którego można przygotować dania główne, zupy, desery, ciasta czy nawet napoje.
Grzanki przygotowujemy z tostowego lub dowolnego pszennego, orkiszowego lub owsianego chleba. Na suchej lub natłuszczonej patelni uzyskamy chrupiącą skórkę idealną do przygotowania przystawek!
Sos pomidorowy robiony jest ze świeżych pomidorów, koncentratu lub pomidorów w puszce. Wystarczy dany składnik wymieszać z przyprawami i podgrzać na ogniu. Tak zrobiony sos można wykorzystać do pizzy, gołąbków czy spaghetti.
Wiórki kokosowa, woda i blender. Te składniki pozwalają stworzyć oryginalne mleko roślinne, które można wykorzystać do zup, dań głównych i deserów.