

Sernik na wielkanocnym stole
Wśród deserów, pojawiających się na świątecznym stole, nie powinno zabraknąć pysznego sernika domowej roboty.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Wśród deserów, pojawiających się na świątecznym stole, nie powinno zabraknąć pysznego sernika domowej roboty.
Pieczenie i dekorowanie mazurków jest piękną tradycją wielkanocną. Czy wiecie, skąd przepis na mazurka zawędrował do Polski? Dowiedzcie się więcej o tym popularnym - zwłaszcza w okresie świąt - cieście!
Autor: Beata Jasina Rzeżucha nierozerwalnie kojarzy się z nadchodzącą wiosną. Również przygotowane z niej potrawy mogą dostarczyć wiele przyjemności wielbicielom zielonego koloru.
Autor: Beata Jasina Nie ma to jak pasztet domowej roboty.
Jest rarytasem dla amatorów łakoci i kojarzy się z beztroską dzieciństwa.
Dzięki diecie doktora Dukana zakochałam się w soi:)
Mówi się, że kuchnia grecka jest jedną z najlepszych na świecie. Czym zasłużyła sobie na to miano?
Jak powinna się odżywiać osoba chora na cukrzycę? Które produkty są zakazane?
Ten dość popularny alkohol jest dość znanym dodatkiem do drinków.
a teraz coś dla naszych ciał z zewnątrz..........