

Kuchnia włoska
Kuchnia włoska jest smakowita i prosta. Włochy to nie tyko pizza i spaghetti. To także wyśmienite sery, wina czy nawet brandy.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Kuchnia włoska jest smakowita i prosta. Włochy to nie tyko pizza i spaghetti. To także wyśmienite sery, wina czy nawet brandy.
jabłka są dobre nie tylko do jedzenia.......
podczas smażenia nie musisz stać metr od kuchenki
majeranek kojarzy się z grochówką , a ja znalazłam inne zastosowanie
najczęściej sól kojarzy nam się z przyprawą.......
gotując kapuśniak..........
Czasami bywa tak, że chcemy zamrozić chleb lub ciasto gdy mamy jego nadmiar.
Autor: Beata Jasina Zwieńczeniem wielu dań jest odpowiednio dobrany sos. Warto zapoznać się z przepisami na te najbardziej pasujące do wielkanocnych potraw.
Mówiąc o jajach wielkanocnych mam na myśli przede wszystkim jajka kurze. A dlaczego nie zaskoczyć gości podając na przykład jajo przepiórcze?
Wielkanocna baba według przepisów naszych babć na pewno zachwyci wszystkich domowników. Warto wypróbować babcine sposoby.