Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić ciastka - orzechy?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić ciastka - orzechy?

Domowe ciasta i ciasteczka to przysmaki, które królują na naszych stołach niebywale często. Podawane do herbaty, kawy lub gorącego mleka zaspokajają ochotę na coś słodkiego. Co sądzicie o tym, by tym razem przygotować idealne na jesień ciasteczka-orzechy?

Dlaczego warto jeść cytrusy?
  • 2
VITA VITA | Szef Kuchni | Przepisów: 10, Artykułów: 25
Superprodukt

Dlaczego warto jeść cytrusy?

Bez nich ani rusz! Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze stoją na straży naszego zdrowia. Pomocne w sytuacjach, gdy łapie grypa, łamią stawy, zagraża zawał. Warto docenić ich moc.

Dlaczego warto jeść chili?
  • 2
VITA VITA | Szef Kuchni | Przepisów: 10, Artykułów: 25
Superprodukt

Dlaczego warto jeść chili?

Ostra jak brzytwa, rozpala do czerwoności, wzmacnia serce, odchudza, a nawet skutecznie walczy z nowotworami. Doprawiaj dania papryczką chili – naprawdę warto!

Dlaczego warto jeść ananasa?
  • 2
VITA VITA | Szef Kuchni | Przepisów: 10, Artykułów: 25
Superprodukt

Dlaczego warto jeść ananasa?

Zwany królewskim owocem - i słusznie! Nie tylko jest przyjemnie słodki i soczysty, ale też superzdrowy i niezastąpiony przy wielu dolegliwościach. Sprawdź, jak działa.

Smaż jak szef kuchni – z Ramą i Pascalem!
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Smaż jak szef kuchni – z Ramą i Pascalem!

Idealnie wysmażone danie bez pryskania tłuszczu dookoła? To możliwe z Ramą Smaż jak szef kuchni. To unikalne połączenie olejów roślinnych, które nadadzą wspaniały smak każdej potrawie!

Jak zrobić sok z winogron?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sok z winogron?

Sok z winogron uzyskuje się poprzez ugotowanie owoców z cukrem. Do jego przygotowania można wykorzystać zarówno odmiany jasne, jak i ciemne.

Jak zrobić ragout?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić ragout?

Kawałki mięsa lub ryby, warzywa, woda i cierpliwość. Tyle potrzeba do zrobienia oryginalnego francuskiego ragout, czyli potrawy jednogarnkowej podobnej do gulaszu. Jest to danie, które sprawdzi się w każdej sytuacji!

Cytryna w rumie - dodatek nie tylko do herbaty
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Cytryna w rumie - dodatek nie tylko do herbaty

Jesień zbliża się wielkimi krokami. Na przetrwanie jej kapryśnej aury idealna okaże się rozgrzewająca, esencjonalna i aromatyczna herbata z cytryną zanurzoną w syropie rumowym. Prawda, że brzmi zachęcająco? Zapoznajcie się z naszym przepisem na ten specyfik!

Jak zrobić pad thai?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić pad thai?

Makaron ryżowy, kurczak lub krewetki oraz aromatyczny sos. Tak w skrócie wygląda przygotowanie pad thai – jednej z najbardziej klasycznych potraw kuchni tajskiej.