

Jak zrobić zapiekankę z leśnymi grzybami?
Sezon na aromatyczne skarby leśnego runa trwa w najlepsze. Jesteście świetnymi zbieraczami, ale nie wiecie jak spożytkować Wasze łupy? Koniecznie zróbcie zapiekankę z leśnymi grzybami -
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Sezon na aromatyczne skarby leśnego runa trwa w najlepsze. Jesteście świetnymi zbieraczami, ale nie wiecie jak spożytkować Wasze łupy? Koniecznie zróbcie zapiekankę z leśnymi grzybami -
Blanszowanie to jedna z najprostszych technik obróbki żywności. Wystarczy wykorzystać do niej wrzątek i zimną wodę, by utrwalić właściwości odżywcze szeregu składników. Można to zrobić praktycznie w kilka minut, by uzyskać zadowalający efekt!
Myślicie, że landrynki można kupić jedynie w sklepie? Nic bardziej mylnego. Wykonanie tych cukierków jest bardzo proste, a ich smak jest niebywale zaskakujący. Zobaczcie nasz przepis i spróbujcie zrobić je w domu!
Do makaronu, zupy lub hiszpańskiej paelli. Kiełbasa chorizo to aromatyczny dodatek do wielu dań. Pasuje zarówno do dań jednogarnkowych, przystawek, jak i do zwykłej jajecznicy. W jaki sposób wykorzystać chorizo?
Faszerowana, grillowana i gotowana- sezon na paprykę w pełni. Co powiecie na smaczną pastę z jej dodatkiem? Doskonale skomponuje się z mięsami, wędlinami i pieczywem. Spróbujcie!
Baza z ciasta drożdżowego, kruchego lub francuskiego, do tego nieco cukru i owoce. Ciasto ze śliwkami przygotowuje się szybko i łatwo. Podane z bitą śmietaną skusi nawet największego sceptyka słodkości!
Kogel-mogel to prosty deser z utartych żółtek - stanowi doskonałą bazę do ciast, ale fantastycznie smakuje też sam w sobie. Wiecie jak przygotować ten przysmak z dzieciństwa? Zainspirujcie się naszym przepisem!
Brakuje Ci pomysłu na szybką sałatkę z kaszy? W takim razie sięgnij po tabbouleh. To libański patent na połączenie kaszy bulgur, pomidorów, ogórków i świeżej mięty. Palce lizać!
Wiecie, że istnieje co najmniej kilkanaście rodzajów octu? Wśród nich między innymi ocet jabłkowy, ziołowy czy ryżowy. Przeczytajcie artykuł, wypróbujcie nasz przepis i zaskoczcie bliskich nietuzinkowym dodatkiem do dań!
Fasolka szparagowa występuje w dwóch odmianach. Zielona jest bardziej delikatna, a żółta często wymaga obrania i wyjęcia włókien. Zwłaszcza, gdy jest już starsza i mocno dojrzała.