

Przebarwienia skórne
Niwelowanie znamion i plam
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Niwelowanie znamion i plam
Alternatywa dla solarium?
Knelki i pulpety pochodzą z kuchni francuskiej. W XIX wieku zaczęto je podawać w Polsce jako dodatek do zup i potraw duszonych w sosie
Na bogaty wybór zup w kuchni polskiej składają się nie tylko przepisy na nie, ale także różnorodne dodatki.
Coś na mocne paznokcie
Hiszpańskie gazpacho, turecki cacik, grecki tarator czy rosyjska okroszka są znakomitymi przykładami chłodników.
Od wieków gotowano w Polsce barszcze, różniły się one jednak od jadanych przez nas dzisiaj barszczyków.
Wśród najstarszych zup, zwanych w średniowieczu polewkami, wymieniana jest także zupa piwna z serem i żółtkami – ceseata.
Receptura warzenia ziół
Sałata uprawiano w Chinach w V wieku p.n.e., znana była też w starożytnym Egipcie, Grecji i Rzymie.