Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Przekąski.....
kamila2478 kamila2478 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 161, Artykułów: 56
Kącik Babci Halinki

Przekąski.....

W czasach królowej Bony, pod wpływem włoskiej terminologii kulinarnej, potrawy podawane dla zaostrzenia apetytu na początku biesiady nazywano antypastami...

Auszpik i galaretki...
kamila2478 kamila2478 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 161, Artykułów: 56
Kącik Babci Halinki

Auszpik i galaretki...

W XIX wieku auszpikami nazywano zarówno dania z kawałków drobiu, mięsa lub ryb zastudzonych w galarecie, jak i samą galaretę używaną do dekoracji półmisków i potraw.

Fondue
kamila2478 kamila2478 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 161, Artykułów: 56
Kącik Babci Halinki

Fondue

Fondue. Mięsa, ryby, warzywa i owoce, pączki, pierożki i azjatyckie nemy, czyli niemal wszystko, można usmażyć w głębokim tłuszczu.