Kompleksowa organizacja imprez
Co zrobić, by goście doberze się bawili, a Pani Domu nie padała ze zmęczenia? Zlecić organizację imprezy firmie...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Co zrobić, by goście doberze się bawili, a Pani Domu nie padała ze zmęczenia? Zlecić organizację imprezy firmie...
Jak przechować warzywa i owoce kupione na zapas? Najlepiej w chłodnym miejscu!
Przesolona zupa przytrafia się dosyć często. Jak ją uratować?
Niewiele jest owoców, które dostarczają tak wspaniałych doznań smakowych i węchowych jak jeżyna.
Redaktor czasopisma „Świat Konsumenta” dyskutuje z naukowcami o sensacji jaką wywołał artykułem na temat zawartości pierwiastków promieniotwórczych w wodach butelkowanych.
Latem zwiększa się zainteresowanie wodą. Aby dowiedzieć się, co warto pić, warto sięgnąć po profesjonalne wiadomości.
Nawet jeśli polewasz podczas pieczenia piersi kurczaka sosem, mogą stać się suche i włókniste.
Jednym z najważniejszych odkryć naukowych ostatnich lat jest wskazanie ważnej roli warzyw i owoców w naszej codziennej diecie.
Nowe baterie są czyste i lśniące, dzięki czemu nadają blask naszej kuchni. Niestety, nie jest łatwo ten blask zatrzymać na dłużej.
Nadchodzące upały powodować będą zwiększone pragnienie. Sięgamy wtedy po butelkę z wodą.