Jak usunąć zapach z lodówki?
Co zrobić, by pozbyć się niechcianych zapachów z lodówki?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Co zrobić, by pozbyć się niechcianych zapachów z lodówki?
Ślub to jedna z najpiękniejszych i najważniejszych chwil w życiu człowieka. O niesamowitej magii tego wydarzenia nie trzeba nikogo przekonywać.
Co ekolodzy sądzą o zakazie używania toreb foliowych?
Aby ryba była aromatyczna, gdy ją gotujesz, najpierw przyrządź wywar z włoszczyzny (bez kapusty), cebuli, ziół (lubczyku, kolendry, tymianku) ...
Chcesz by jajko sadzone było lśniące, zwarto i pięknie się prezentowało na talerzu? Zobacz, jak to zrobić!
Jako, że lato w pełni, każdy pracownik powinien mieć dostęp do wody, która zapewni mu przetrwanie podczas godzin pracy, spędzonych często w nieklimatyzowanych pomieszczeniach.
Smażone ryby możesz zamarynować – dzięki temu dłużej je przechowasz.
Czujesz się zmęczony i przytłoczony nadmiarem obowiązków w pracy?
Sałata do bardzo nietrwałe warzywo, które trudno się przechowuje. Ale można wydłużyć jej świeżość w bardzo prosty sposób.
Jak poznać czy ryba jest świeża? Świeża ryba ma lśniącą skórę, przejrzyste , wypukłe oczy i różowe skrzela.