

Egzotyczne pyszności
Liczi, kumkwat czy papaja? Egzotyczne owoce są na wyciągnięcie ręki. Odkryj ich niezwykłe zalety!
Liczi, kumkwat czy papaja? Egzotyczne owoce są na wyciągnięcie ręki. Odkryj ich niezwykłe zalety!
Każdy z nas kocha podróże! Pozwalają oderwać się od codziennych spraw, odpocząć, a przy tym poznać kulturę i tradycje danego regionu lub kraju. A jak wyglądają podróże kucharzy? Czy są inne niż nasze?
Orędowniczka zdrowego stylu życia, Katarzyna Błażejewska Stuhr poprowadziła niezwykłe spotkanie, które zainspirowało nas do dalszych eksperymentów w kuchni! Sprawdźcie naszą relację z warsztatów!
Mistrzowskie warsztaty kulinarne, które zostały zorganizowane przez markę Olej Wielkopolski odbyły się 7 marca w Hali Koszyki. Sprawdźcie relację z tego zdarzenia i dowiedzcie się, dlaczego warto sięgać po olej rzepakowy!
Łączenie mięsa i owoców to duża sztuka. Już w kuchni staropolskiej wzmacniano więzi pomiędzy schabem i śliwką, kaczką i jabłkami, gęsią i żurawiną. Obecnie na topie są mariaże mięsa z owocami egzotycznymi, takimi jak ananasy, mango czy awokado. A Wy, jakie mięsno-owocowe połączenia lubicie najbardziej?
Dzisiejszą bohaterką cyklu Bloger Tygodnia jest Róża Mucha-Myśliwiec. Porzuciła pracę w korporacji i zajęła się prowadzeniem słodkiego bloga kulinarnego - Ciastkożercy. Nie przejmuje się jeśli ciasto nie wychodzi takie jakby chciała. Wręcz przeciwnie - widzi w tym dużą szansę. Jaką? Przeczytajcie!
Podczas ostatniej wizyty w Kambodży Jolie pokazała swoim dzieciom jak prawidłowo przyrządzić insekty. Później wspólnie zajadali się pająkami i skorpionami.
Dwadzieścia dziewięć zgłoszeń. Osiem dopuszczonych zespołów z całego kraju. Cały dzień zmagań na najwyższym kulinarnym poziomie. Tak wyglądały III Mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra w Licheniu, które pozwoliły wyłonić zwycięzcę – zespół z Hotelu Zamek Gniew.
Macie ochotę na wspaniałą kulinarna ucztę! Koniecznie skorzystajcie z przepisów Raymonda Blancka, francuskiego szefa kuchni i właściciela kilku prestiżowych restauracji w Wielkiej Brytanii oraz Rachel Allen, irlandzkiej mistrzyni kuchni i autorki wielu kulinarnych książek.
Przekonaj się, ile radości daje własnoręcznie tworzenie różnorakich ozdób od podstaw! Pod czujnym okiem Hani Kozłowskiej dowiesz się, jak w wyjątkowy sposób ozdobić jajka (także metodą decoupage!), przygotujesz również wyjątkowe doniczki do ziół.