

Jak wydobyć pełnię aromatu z przypraw?
Konrad Birek podpowiada, aby dla najlepszego efektu najpierw przyprawy uprażyć na suchej patelni – dowiedz się więcej i poznaj inne triki szefa kuchni Akademii Smaku Siemens!
Konrad Birek podpowiada, aby dla najlepszego efektu najpierw przyprawy uprażyć na suchej patelni – dowiedz się więcej i poznaj inne triki szefa kuchni Akademii Smaku Siemens!
W cyklu Słodkie piątki przygotowałam dla Was zdrowy i smaczny deser z kaszy jaglanej i miodu, polany sosem truskawkowym. Zobacz jak zrobić kaszę jaglaną na słodko!
Przeczytajcie co zdaniem ekspertów będzie dominować w naszym menu w najbliższych miesiącach i latach!
II półfinał konkursu dla blogerów kulinarnych BlogerChef odbędzie się w Poziom 511 Design Hotel&SPA**** – już w najbliższy weekend!
Dzisiaj w cyklu bloger tygodnia na nasze pytania odpowiada Ewa Przekop, autorka bloga W koperkowej kuchni.
Poznajcie przepis szefa kuchni na quiche z karmelizowaną cebulą i mnóstwo porad na temat ziół i przypraw - do wykorzystania w kuchni na co dzień!
Podkreśla, że gotowanie jest bardzo twórcze - to własny smak plus eksperymentowanie. Wspólnie z mężem zredagowała 44 książki kucharskie. Przy ich stole liczy się ciekawa rozmowa.
Zobacz jak mistrz Filippo Novelli robi słodkie lodowe sushi z lodów o smaku czekolady z wasabi i kawioru z soku pomarańczowego!
Przypomnijmy sobie staropolskie zwyczaje związane z przygotowaniem do nadchodzącego postu.
Każdy, kto fantazjował o tym, aby wkraść się do fabryki czekolady może wreszcie spełnić swoje marzenie - powstała pierwsza czekoladziarnia Manufaktury Czekolady.