

Bloger Tygodnia - KochamyTo!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Kacper Tyczyński, autor bloga KochamyTo i fanpage'u Polacy kochają dobre jedzenie!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Kacper Tyczyński, autor bloga KochamyTo i fanpage'u Polacy kochają dobre jedzenie!
Zbliża się Boże Narodzenie, ale zanim się na dobre rozpocznie, Szwedzi 13 grudnia hucznie świętują inne swoje narodowe święto – Dzień Świętej Łucji.
Jeżeli chcecie dowiedzieć się jak dobierać wina do świątecznych potraw zasięgnijcie rady eksperta. Jan Czyż, która o winach wie wszystko radzi jak dobierać wino.
Rozmowa z Katarzyną Szatkowską, współorganizatorką projektu BlogerChef, którego druga edycja właśnie wystartowała!
Niemcy bardzo cenią sobie rodzinne święta, dlatego Boże Narodzenie obchodzą familijnie przy suto zastawionym stole. Zobaczcie przepisy na świąteczne niemieckie potrawy - między innymi pierniczki Lebkuchen i struclę serową.
Robert Sowa, mistrz kuchni, autor książek kulinarnych, juror prestiżowych konkursów zdradza przepis na muffiny z żurawiną i orzechami włoskimi.
W czym śląskie makówki są lepsze od kutii i jak zrobić idealne makówki opowiada nam znany szef kuchni Karol Okrasa.
Zioła - 5 sekund, orzechy - 8 sekund, - twardy ser - 15 sekund? Czas na prawdziwy przełom w kategorii blenderów ręcznych.
Specjalnie dla Was szef kuchni restauracji Tamka 43 Rafał Hreczaniuk opracował autorski przepis na miodownik z lodami z wędzonego miodu i... plastrem sztucznego miodu!
Obejrzyjcie relację filmową z warsztatów Dzień z Podravką w Legnicy.