

Gęsina wraca na nasze stoły
"Gęsina na świętego Marcina" - czyli czemu Polacy jedzą tak mało gęsiny i co zrobić, aby jedli jej więcej?
"Gęsina na świętego Marcina" - czyli czemu Polacy jedzą tak mało gęsiny i co zrobić, aby jedli jej więcej?
Dzisiaj na nasze pytania odpowiada Andrzej Polan, szef kuchni restauracji Soul Kitchen. Przeczytajcie co przyrządziłby ze składników podanych przez Bunię!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia przepytujemy Joannę Moroch, autorkę bloga Kulinarne Szaleństwa Margarytki.
Zobacz jak powstawało Wydanie Specjalne Boże Narodzenie 2013 serwisu Gotujmy.pl
Francuski Szef Kuchni to książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show z Julią Child!
Poznaj przepisy na potrawy inspirowane książkami pisarza typowanego do literackiej Nagrody Nobla!
Poznaj ulubione śniadaniowe przepisy Hiszpanów na tortillę z ziemniaków i jajko w koszulce z hiszpańską szynką, które przygotowaliśmy wraz z szefem kuchni restauracji Casa Pablo.
W listopadzie promujemy przepisy, w których wykorzystujecie przyprawy: goździki, anyż gwiazdkowy, gałkę muszkatołową, cynamon oraz wanilię (w strączkach/laskach lub ekstrakt).
Kulinarna gwiazda pierwszej wielkości odwiedziła kuchnię MasterChefa i przyćmiła polskie jury programu.
Zobacz jak szef kuchni restauracji Venti-tre Marcin Suchenek przygotowuje swoje popisowe danie!