Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Pecorino - zapomniany szczep
p.ziemichod p.ziemichod | Szef Kuchni | Przepisów: 6, Artykułów: 98
Smaczki

Pecorino - zapomniany szczep

Pecorino to nie tylko znany ser włoski, produkowany z koziego mleka. Pod tą samą nazwą, od wieków kwitnie zapomniana nawet we Włoszech odmiana winorośli.

Sycylia - kraina wina
p.ziemichod p.ziemichod | Szef Kuchni | Przepisów: 6, Artykułów: 98
Smaczki

Sycylia - kraina wina

Dziś Sycylia kojarzy się nam głównie ze wzmacnianą Marsalą. Mało kto wie, że wino to odkryte zostało zupełnie przypadkiem.

Rafał Borys
  • 2
Marta Chowaniec Marta Chowaniec | Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240
Szef kuchni poleca

Rafał Borys

Z okazji Dnia Zakochanych szef kuchni restauracji Mosaiq z Wrocławia dzieli się z nami słodkim przepisem na czekoladowe moelleux.

Muffinki i kruszonki
Marta Chowaniec Marta Chowaniec | Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240
Szef kuchni poleca

Muffinki i kruszonki

- Czasami nawet niewielka zmiana w przepisie, może okazać się rewolucyjną odmianą – podkreśla blogerka Kabamaiga i opowiada o swoim blogu http://stokolorowkuchni.blox.pl