Oldskulowe triki na kaca!
Nierówna walka, którą człowiek toczy od wieków z kacem, wydała na świat kilka zdumiewających pomysłów. Poznaj te najbardziej odjechane!
Nierówna walka, którą człowiek toczy od wieków z kacem, wydała na świat kilka zdumiewających pomysłów. Poznaj te najbardziej odjechane!
Szef kuchni prawdę Ci powie. Bo któż inny lepiej zna pracę w restauracjach od środka i wszystkie sztuczki, jakie się tam stosuje?
Jadł u niego Tommy Hilfinger, Antonio Banderas i wiele innych światowych gwiazd. Jest przystojny, wysportowany, niesamowicie seksowny i dość ekstrawagancki. Poznajcie najpopularniejszego tureckiego szefa kuchni.
Codzienne funkcjonowanie w kuchni bez użycia noży wydaje się praktycznie niemożliwe! To jedne z najczęściej wykorzystywanych kuchennych narzędzi, dlatego warto zainwestować w sprzęt dobrej jakości i odkryć prawdziwą radość z przygotowywania potraw!
Zima to czas, kiedy najchętniej siadamy z kubkiem gorącej herbaty i kakao, próbując się rozgrzać. Oprócz gorącego napoju, warto sobie mroźne dni umilić wyjątkowymi, karmelowymi, smakołykami od Wedla. Sprawdź, jak sprawić, by zima była zupełnie Karmellova!
Czy wiesz co ma wspólnego cappuccino i kaptur zakonnika? Dlaczego kawa była kiedyś uznawana za dzieło szatana? Co się lepiej sprzedaje - kawa czy ropa naftowa? Tak wiele pytań, a wszystkie odpowiedzi... poniżej.
Jeśli w czasie gorącego prysznica brakuje Ci czegoś na ochłodę, czegoś co gasi pragnienie, ma bąbelki i wprawia w dobry nastój – oto już jest: prysznicowe piwo!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Katarzynę Bolek, autorkę bloga Kuchnia Pysznościowa. Kasia jest smakoszem, który uwielbia karmić najbliższych. Inspirują ją podróże - zarówno małe, jak i duże. Zakochana w mężczyźnie swojego życia, córeczce Lusi oraz w... tortach! Poznajcie ją bliżej!
Zapewne nie zawsze zawracasz sobie głowę kaloriami, jakie znajdują się w Twoich ulubionych przekąskach. A gdyby tak liczba kalorii była pierwszym napisem, na jaki zwracałbyś uwagę parząc na opakowanie?
W Watykanie otworzono bar szybkiej obsługi z frytkami i burgerami. Choć czynsz w takiej lokalizacji jest wyjątkowo wysoki, właściciele McDonald’s liczą na jeszcze większe zyski.