Wariacje na temat Sushi!
Zapraszamy Was w kulinarną podróż, podczas której największą rolę odegra wyobraźnia. Wyrafinowane sushi! To wokół niego toczyć się będzie zabawa. Niech w Waszych domach zapachnie japońską kuchnią!
Zapraszamy Was w kulinarną podróż, podczas której największą rolę odegra wyobraźnia. Wyrafinowane sushi! To wokół niego toczyć się będzie zabawa. Niech w Waszych domach zapachnie japońską kuchnią!
Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Kamilę Tokarską, autorkę bloga Ugotowane Pozamiatane. Kamila to osoba, która bez opamiętania pochłania książki kulinarne. Korporacyjne - niezbyt smaczne - lunchboxy sprawiły, że pokochała gotowanie. Stała bywalczyni warsztatów, festiwali i konferencji kulinarnych. Poznajcie ją bliżej!
Jesteś stałym bywalcem Starbucksa i spróbowałeś tam niejednej wyjątkowej kawy? W tej kawiarni są jeszcze rzeczy, które nieźle Cię zaskoczą!
Głębia smaków i aromatów jaką funduje nam różnorodność ryb i owoców morza sprawia, że sięgamy po nie coraz częściej. Przekonaj się, w jak prosty i szybki sposób przygotujesz je idealnie za każdym razem!
Jedna z najsłynniejszych polskich modelek przekonuje Nas w swojej debiutanckiej książce, jak w łatwy sposób zamienić gotowanie w najlepszą zabawę dla całej rodziny! To ciekawa pozycja, o którą warto wzbogacić swoje zbiory!
Chociaż do Tłustego Czwartku jeszcze daleko - w wielu domach już zajadamy się pączkami, faworkami, oponkami, różami i innymi pysznościami. Pokażcie nam, w jakie słodkości obfituje Wasza karnawałowa kuchnia!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Monikę Trząskę, autorkę bloga Lekko na talerzu. Nieustannie zachwyca swoją metamorfozą. Inspiruje do zmiany nawyków żywieniowych. Wytrwała, pomysłowa i pełna pozytywnej energii. Na pewno znacie ją dobrze, ale dowiedzcie się o niej czegoś więcej!
Bezkofeinowa, pienista latte z przyprawami. Jest zdrowa, aromatyczna i wyróżnia się niezwykłym żółtym kolorem. To najmodniejszy napój sezonu!
Wygląda jak denaturat. Albo jak napój dla Smerfów. A to po prostu wino – tylko o oryginalnym kolorze!
Pochodząca z Rosji fotografka Tatiana Shkondina odtwarza znane obrazy używając wyłącznie produktów spożywczych. Jadalny Klimt albo Van Gogh? Czemu nie!