

Algi - co o nich wiemy?
Wodorosty te zamieszkują morza ciepłe oraz zimne. Hodowane są także w laboratoriach ze względu na zastosowanie w kosmetyce. Dowiedz się więcej na temat tej ciekawej rośliny!
Wodorosty te zamieszkują morza ciepłe oraz zimne. Hodowane są także w laboratoriach ze względu na zastosowanie w kosmetyce. Dowiedz się więcej na temat tej ciekawej rośliny!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Magdalenę Osiak, autorkę bloga Kraina Miodem Płynąca. W kuchni i w życiu stawia na wyobraźnię. Z pasją podchodzi do gotowania i blogowania. Rzecz, której nigdy sobie nie odmawia to czekolada. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Kawa ma wiele właściwości prozdrowotnych. Pijemy ją głównie jako napar, ze względu na jej walory - nie tylko smakowe. Wiemy też, że wykorzystywana jest również w kosmetyce. Czy wiedzieliście jednak, że jej woń może mieć wpływ na ... zakupy, które robicie?
Kolejne spotkanie Akademii Smaku Bosch za nami. Tym razem poświęcone zostało śniadaniom, o których mówi się, że są najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Podczas wykładu dowiedzieliśmy się, czy rzeczywiście śniadanie powinno się jadać jak król.
Mięso z kangura to rarytas o który raczej trudno, choć niewątpliwie warto go spróbować. W Australii ten gatunek mięsa jest równie popularny, jak w Europie wieprzowina.
Zaskakujące połączenia smakowe to temat kolejnego spotkania Akademii Smaku Bosch. Partnerem spotkania została marka Wedel. Nie mogło więc zabraknąć czekolady w nietypowych połączeniach. Zobaczcie jakie pozycje znalazły się w warsztatowym menu!
Marka Goplana dla swoich wielbicieli przygotowała miłą niespodziankę. Jej oferta została poszerzona o tabliczki w dużym formacie. Znajdziemy wśród nich także czekolady z popularnymi nadzieniami pralin i cukierków marki Solidarność.
W dniach 25-27 marca br. w Warszawie odbędzie się kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro. W jednym miejscu będzie można poznać najnowszą ofertę produktów i rozwiązań dla gastronomii. Moc atrakcji czeka. Zapraszamy!
Wywodzi się z czasów średniowiecza i w tłumaczeniu dosłownym znaczy "pogrzebany". Brzmi intrygująco? Jeżeli jeszcze nigdy nie spotkaliście się z tą nazwą, przeczytajcie koniecznie - nie pożałujecie!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Żanetę Hajnowską, autorkę pełnego słodkich pyszności bloga Cupcake Factory. Talent odziedziczony po babci oraz serce do gotowania i pieczenia to jej klucz do sukcesu. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!