

Sous vide - awangarda w kuchni
Byliśmy na warsztatach z sous vide w studiu CookUp, Przeczytajcie czy gotowanie w niskich temperaturach ma szansę zaistnieć w domowych kuchniach?
Byliśmy na warsztatach z sous vide w studiu CookUp, Przeczytajcie czy gotowanie w niskich temperaturach ma szansę zaistnieć w domowych kuchniach?
Byliśmy na warsztatach z marką Hochland i Tomkiem Jakubiakiem na których wyciągnęliśmy od niego kilka przepisów specjalnie dla Was!
Birofilia w Żywcu to największy festiwal złocistego trunku w naszym kraju - co roku w czerwcu do Żywca zjeżdżają piwowarzy z różnych krajów.
W tym roku Festiwal obchodził swój jubileusz. Zobacz relację z Festiwalu Dobrego Smaku.
Zapomnijcie o kawie rozpuszczalnej, mlecznych kawopodobnych napojach w stylu latte czy nawet o espresso z rzadko czyszczonego ekspresu. Poznajcie chemex, drip i AeroPress!
Projekt Dzień z Podravką nabiera rozpędu – trzecie już warsztaty III edycji projektu odbyły się w Radziejowie w Zespole Szkół Mechanicznych im. Marszałka Józefa Piłsudskiego.
Jak zdrowo, smacznie a zarazem szybko przygotować szybki posiłek uczyliśmy się razem z Katarzyną Skrzynecką na warsztatach z markami Bosch, Borges i Fit&Easy. Mamy też przepisy!
Dzień z Podravką zagościł w Białej Podlaskiej, gdzie uczniowie mieli okazję złapać karczocha za rogi i skorzystać z wiedzy doświadczonego kucharza. My też tam byliśmy!
Instytut Chemii Nadużywanej uświadomił 6 000 konsumentów na temat dodatków do żywności.
Do szkoły, która wygrała drugą edycję projektu "Dzień z Podravką" przyjechała nagroda - ciężarówka po brzegi wypełniona produktami przydatnymi w kuchni!