

Gessler i Amaro u Tomasza Lisa
W poniedziałek w programie Tomasza Lisa o polskiej kuchni dyskutowali Magda Gessler i Modest Amaro.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
W poniedziałek w programie Tomasza Lisa o polskiej kuchni dyskutowali Magda Gessler i Modest Amaro.
Jeśli zostanie nam ciasta na pierogi najlepiej je zamrozić - zaoszczędzimy sobie pracy następnym razem.
Ziemniak to jest to! Wybieramy ziemniaki na puree do zapiekania na sałatki zobacz jakie odmiany są najlepsze...
Co zachwyciło naszego lokalnego korespondenta? Pierogi z karpiem i powrót na stoły skorzonery i topinamburu! Zapraszam do przeczytania relacji!
Zobacz czy jesteś na liście zwycięzców konkursu Wielkanocna pisanka.
Zobacz wywiad z Anią Starmach, która opowiada o gotowaniu, odwadze oraz relacjach rodzinnych.
Mało kto nie lubi orzechów, rodzynek, suszonych moreli itp., ale kupując bakalie warto zwrócić uwagę na skład który deklaruje producent.
Lunch box - czyli co jeść w pracy?
Choć aura nie pozostawia złudzeń, w Tamce 43 pobudzające kolory na talerzu z całą pewnością poprawią humor. Jest lekko, wykwintnie, barwnie i zawsze smacznie.
Zapraszamy na przepełnione pozytywną, wiosenną energią warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim! Doskonałe jedzenie, wino i świetna zabawa!