

Jak prawidłowo rozmrozić potrawy?
Na czas rozmrażania wpływa m.in.: wielkość porcji, rodzaj i grubość naczynia, temperatura rozmrażania. Zobacz jak prawidłowo rozmrozić potrawy.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Na czas rozmrażania wpływa m.in.: wielkość porcji, rodzaj i grubość naczynia, temperatura rozmrażania. Zobacz jak prawidłowo rozmrozić potrawy.
Potrawy przeznaczone do mrożenia trzeba najpierw odpowiednio przygotować, czyli ugotować, udusić lub upiec.
Oto propozycja dla tych, którzy lubią domową kuchnię, ale są bardzo zabiegani. Raz na jakiś czas poświęćcie trochę czasu na gotowanie, a potem już tylko sięgajcie po zapasy.
Dzisiejszą bohaterką cyklu Bloger Tygodnia jest Zewa, autorka bloga Ewa w Kuchni, który możecie odwiedzić pod adresem ewa-wkuchni.blogspot.pl
Kieliszki błyszczące niczym kryształ.
Wkrótce Święta, kojarzące się m.in. z pysznymi domowymi pierogami z kapustą i grzybami, z mięsem, z makiem czy z suszonymi śliwkami.
Pewnie większość z Was miało problem z wypiekiem serników. Niestety często opadają i nie wyglądają zbyt ładnie. Jest na to sposób.
Pewnie każdy wie co to znaczy zwarzony krem. Poniżej kilka uwag jaj tego uniknąć oraz jak rozwiązać zaistniały problem.
Czasami zdarza się tak, że do ciasta potrzebne są tylko żółtka. Powstaje wtedy problem nadmiaru białek.
Dorota Chotecka-Pazura w wywiadzie o szczęściu, życiu prywatnym, gotowaniu oraz pieczeniu ciasta.