

Jak zrobić leczo z kiełbasą i cukinią?
Leczo z kiełbasą i cukinią to bardzo aromatyczna, węgierska potrawa, która najlepiej smakuje z ryżem, makaronem lub chrupiącymi grzankami.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Leczo z kiełbasą i cukinią to bardzo aromatyczna, węgierska potrawa, która najlepiej smakuje z ryżem, makaronem lub chrupiącymi grzankami.
Domową tortillę pszenną przygotujesz z mąki, wody i oleju. Możesz w nią zawinąć ulubione składniki. W tego typu daniu najlepiej sprawdzają się: grillowane lub smażone kawałki mięsa (np. drobiu), czerwona fasola, kapusta pekińska, pomidory i jogurtowo-czosnkowy dip.
Do zrobienia domowego, włoskiego makaronu jajecznego potrzebne są: semolina, woda i jajka. Bez maszynki możesz przygotować np. tagliatelle i fettuccine.
W automacie do chleba przygotujesz nie tylko chleb - większość maszyn przygotuje za ciebie ciasto na pizzę czy puszystą babkę drożdżową. Zobacz, na co zwrócić uwagę kupując pierwszą maszynę do pieczenia chleba!
Domowe nachosy przygotujesz z mąki kukurydzianej, wody i oleju. Najlepiej smakują z sosami: serowym, salsa i guacamole.
Ozdoby wielkanocne z makaronu przygotowuje się z surowych klusek. Makaronowe farfalle są doskonałe do tworzenia stroików.
Croissanty, naleśniki, brioszki z dżemem – Francuzi na śniadanie serwują sobie słodkości. Choć u nas nie jest to popularne, warto od czasu do czasu zaserwować sobie odrobinę przyjemności od samego rana!
Szparagi ze słoika są bardziej miękkie niż świeże. Szparagi ze słoika przygotowuje się więc krócej - ich gotowanie lub smażenie trwa maksymalnie kilka minut. Po odcedzeniu z wody szparagi owija się szynką bądź serem, zalewa galaretą lub dodaje do makaronów.
Zakwas chlebowy powstaje z mąki i wody, które są poddawane fermentacji bakteryjnej. Na jego bazie można tworzyć w domu w automacie różne rodzaje chlebów.
Do przygotowania jajecznicy potrzebne są dowolne jajka (np. kurze lub przepiórcze) i kawałek dobrej kiełbasy. Na rozgrzanym na patelni maśle smaży się półplasterki kiełbasy, a następnie dodaje się roztrzepane w misce jaja i smaży kilka minut, mieszając.