

Jak zrobić naleśniki z jabłkami?
Naleśniki z jabłkami i cynamonem przygotujesz z mąki, mleka, oleju, cukru i jaj. Składniki wymieszaj i usmaż na patelni. Placki udekoruj utartym jabłkiem i cynamonem.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Naleśniki z jabłkami i cynamonem przygotujesz z mąki, mleka, oleju, cukru i jaj. Składniki wymieszaj i usmaż na patelni. Placki udekoruj utartym jabłkiem i cynamonem.
Sos do pizzy możesz szybko przygotować z koncentratu pomidorowego, ketchupu, ziół, przypraw, czosnku i oliwy. Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw do lodówki.
Do leczo możesz użyć tłustej kiełbasy wieprzowej, na przykład białej, parówkowej lub wędzonej. Mięso podsmaż na patelni z cebulą, po czym dodaj je do potrawy.
Zupę jarzynową, serową, pieczarkową lub warzywną możesz przyrządzić z makaronem. Do najpopularniejszych rodzajów makaronów należą: nitki, świderki, rurki czy penne.
Przyrządzając kiełbasę domową, można wybrać osłonkę z jelit wieprzowych, baranich lub wołowych. Jelita do domowej kiełbasy powinny być dobrze oczyszczone.
W gulaszu najlepiej sprawdzają się bardzo aromatyczne zioła i ostre dodatki. Czosnek, chili, cebula, jałowiec oraz seler korzeniowy wzmacniają smak mięsa i warzyw.
Szpinak z jajkiem najlepiej przygotować z dodatkiem masła i czosnku. Suszone pomidory i świeżo mielony czarny pieprz, równie znakomicie wkomponują się w smak tej potrawy.
Sos pieczeniowy przygotowujemy na bazie esencjonalnego bulionu oraz zasmażki z masła i mąki, która zagęszcza całość. Ciemny sos pieczeniowy ma gęstą konsystencję. Zobacz jak zrobić sos do pieczeni bez grudek.
Chrupiącego pstrąga można usmażyć na patelni, upiec w folii na grillu lub w piekarniku. Wyśmienicie smakuje z dodatkiem warzyw oraz masła czosnkowego.
Gulasz można zrobić z mięsa wieprzowego, wołowego, dziczyzny lub w wersji warzywnej. Najlepiej smakuje z dodatkiem kaszy: jęczmiennej, gryczanej bądź jaglanej.