Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić sosy do pizzy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić sosy do pizzy?

Sosy do pizzy przygotowuje się ze świeżych pomidorów, koncentratu lub przecieru z przyprawami. Rozwałkowane ciasto drożdżowe smarowane jest dobrze doprawionym sosem sosem, posypywane startym serem, ziołami i pieczone.

Jak zrobić chiński makaron?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić chiński makaron?

Chiński makaron z warzywami smaży się z marchewką, papryką, cebulą, porem, fasolą, pędami bambusa i grzybami mun. Można też dodać kukurydzę i czosnek. Potrawę najlepiej doprawić sosem sojowym.

Jak zrobić ocet ryżowy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić ocet ryżowy?

Ocet ryżowy powstaje z wina ryżowego. Doprawia się nim ryż do sushi, sałatki, sosy, makarony oraz marynuje mięso przed smażeniem lub pieczeniem.

Znani ludzie, którzy pracowali w fast-foodach
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Znani ludzie, którzy pracowali w fast-foodach

Znani i lubiani nie zawsze byli sławni, bogaci i rozpoznawalni. Wielu aktorów, wokalistów i celebrytów, których codziennie widujemy w telewizji i na okładkach gazet, zaczynało swoją karierę w barach szybkiej obsługi. Zobacz kto zarobił swoje pierwsze pieniądze pracując w fast-foodach.

Yuka Kinoshita - zje każde ilości i nie przytyje!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Yuka Kinoshita - zje każde ilości i nie przytyje!

Dużo jeść, nie tyć i jeszcze na tym zarabiać. Brzmi jak marzenie. Poznajcie dziewczynę, która żyje właśnie w ten sposób. Przed Wami Yuka Kinoshita, dla której żadna ilość jedzenia nie jest zbyt duża.

Burger z Nutellą w McDonaldzie!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Burger z Nutellą w McDonaldzie!

McDonald's we Włoszech przygotował dla swoich klientów wyjątkowego burgera. Tak jak tradycyjna kanapka podawany jest na ciepło, tyle że zamiast mięsa, warzyw i sera znajdziemy w nim dużo pysznego, słodkiego kremu orzechowo-czekoladowego.

Flądra – jak przygotować?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Flądra – jak przygotować?

Flądrę można smażyć klasycznie, w panierce lub cieście naleśnikowym. Najlepiej zamarynować ją w soli z dodatkiem ziół, takich jak koperek czy majeranek.

Jak farbować jajka na zielono?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak farbować jajka na zielono?

Jajka przeznaczone do farbowania powinny być małe (są odporniejsze na uszkodzenia), jak najświeższe i z białą skorupką. Maluje się je przy użyciu wywaru, np. z trawy, szpinaku bądź natki pietruszki.