

Jak zrobić żurek?
Żurek powstaje poprzez ugotowanie zakwasu żytniego z bulionem i dodatkami, takimi jak kiełbasa, cebula i czosnek. Całość doprawia się majerankiem i podaje z ugotowanym na twardo jajkiem.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Żurek powstaje poprzez ugotowanie zakwasu żytniego z bulionem i dodatkami, takimi jak kiełbasa, cebula i czosnek. Całość doprawia się majerankiem i podaje z ugotowanym na twardo jajkiem.
Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Sylwią Drożdż, autorką bloga Kuchnia Mniam. Sylwia gotuje sezonowo, wobec dzieci praktykuje zasadę jednego kęsa, a sernik kajmakowy to jej prawdziwa chluba. Dlaczego codziennie modli się o cierpliwość i co sprawia, że w jej kuchni czasem robi się gorąco niczym w Hell's Kitchen? Przeczytajcie!
Słoneczny weekend. 45 minut na przygotowanie potrawy z wybranych składników. Wszystko po to, by zgarnąć mistrzostwo Barilla Cup i wycieczkę do Parmy.
Tej jesieni każdy koneser kreatywnych kompozycji kulinarnych będzie miał możliwość spróbowania chmielowego trunku w restauracjach, które wezmą udział w festiwalu Grimbergen Taste.
Herbatniki, budyń, masa krówkowa i bita śmietana. Tylko tyle potrzeba, aby przygotować 3bita. Te słodkie ciasto bez pieczenia robi się naprawdę szybko.
Komosa ryżowa to składnik wielu diet, w tym bezglutenowej. Bogata w cenne witaminy i minerały jest dodatkiem do różnych potraw. Sprawdź, jak poprawnie ją ugotować, aby nie była gorzka!
W katalogu nagród Gotujmy z Nagrodami pojawiło się kilka nowych akcesoriów. Sprawdź, czy któregoś z nich nie potrzebujesz w swojej kuchni!
W Polsce popularność zdobył głównie dzięki programowi telewizyjnemu i słynnemu powiedzeniu: „Oddawaj fartucha!”. Kim naprawdę jest Michel Moran oraz jaką drogę przeszedł, by stać się Chefem? O tym w najnowszej książce „Chef. Historia Michela Morana” dostępnej już od 12 października!
Dwie babki, krem budyniowy i gotowe. Metrowiec to szybki i bardzo efektowny wypiek, który idealnie sprawdzi się na wszelkie uroczystości. Jest łatwiejszy od tortu a smakuje znakomicie!
Czy da się gotować smacznie nie używając soli i stawiając na zdrowe żywienie? Tak! Udowadnia to Mariola Bojarska-Ferenc w swojej najnowszej książce „Życie ma smak”, której premiera odbędzie się już 12 października!