Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić żurek?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić żurek?

Żurek powstaje poprzez ugotowanie zakwasu żytniego z bulionem i dodatkami, takimi jak kiełbasa, cebula i czosnek. Całość doprawia się majerankiem i podaje z ugotowanym na twardo jajkiem.

Bloger Tygodnia - Kuchnia Mniam
  • 9
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Kuchnia Mniam

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Sylwią Drożdż, autorką bloga Kuchnia Mniam. Sylwia gotuje sezonowo, wobec dzieci praktykuje zasadę jednego kęsa, a sernik kajmakowy to jej prawdziwa chluba. Dlaczego codziennie modli się o cierpliwość i co sprawia, że w jej kuchni czasem robi się gorąco niczym w Hell's Kitchen? Przeczytajcie!

Jak zrobić ciasto 3bit?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Ciasta

Jak zrobić ciasto 3bit?

Herbatniki, budyń, masa krówkowa i bita śmietana. Tylko tyle potrzeba, aby przygotować 3bita. Te słodkie ciasto bez pieczenia robi się naprawdę szybko.

Jak ugotować komosę ryżową?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak ugotować komosę ryżową?

Komosa ryżowa to składnik wielu diet, w tym bezglutenowej. Bogata w cenne witaminy i minerały jest dodatkiem do różnych potraw. Sprawdź, jak poprawnie ją ugotować, aby nie była gorzka!

Co było przed Master Chefem, czyli historia Michela Morana
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gotujmy.pl poleca

Co było przed Master Chefem, czyli historia Michela Morana

W Polsce popularność zdobył głównie dzięki programowi telewizyjnemu i słynnemu powiedzeniu: „Oddawaj fartucha!”. Kim naprawdę jest Michel Moran oraz jaką drogę przeszedł, by stać się Chefem? O tym w najnowszej książce „Chef. Historia Michela Morana” dostępnej już od 12 października!

Jak zrobić metrowiec?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Ciasta

Jak zrobić metrowiec?

Dwie babki, krem budyniowy i gotowe. Metrowiec to szybki i bardzo efektowny wypiek, który idealnie sprawdzi się na wszelkie uroczystości. Jest łatwiejszy od tortu a smakuje znakomicie!

Nadaj swojemu życiu zupełnie nowy smak!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gotujmy.pl poleca

Nadaj swojemu życiu zupełnie nowy smak!

Czy da się gotować smacznie nie używając soli i stawiając na zdrowe żywienie? Tak! Udowadnia to Mariola Bojarska-Ferenc w swojej najnowszej książce „Życie ma smak”, której premiera odbędzie się już 12 października!