Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić moskaliki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić moskaliki?

Śledzie - ryby, które w naszym kraju kojarzą się głównie ze wszelkimi zakąskami. Wśród najpopularniejszych form ich podania znajdują się moskaliki. Jak je przygotować samodzielnie w domu?

Jak jeść 5 porcji warzyw i owoców?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Dietetyka

Jak jeść 5 porcji warzyw i owoców?

Zewsząd słyszycie, że codziennie trzeba jadać 5 porcji warzyw i owoców - hasło znane, ale czy wiecie ile stanowi jedna porcja? Pokażemy Wam jak prosto realizować jedno z najpopularniejszych zaleceń żywieniowych.

Dlaczego warto jeść kiełki?
VITA VITA | Szef Kuchni | Przepisów: 10, Artykułów: 25
Superprodukt

Dlaczego warto jeść kiełki?

Choć delikatne i niepozorne znacznie przewyższają dojrzałe rośliny. W każdym gramie mają gigantyczne ilości witamin i składników mineralnych. Przekonaj się sama o ich właściwościach.

Jak zrobić sałatkę z ogórków?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić sałatkę z ogórków?

Lato – choć chcemy, aby trwało wiecznie, niestety przemija szybciej niż nam się wydaje. A razem z nim pewne smaki, które usilnie chcemy zamknąć w przetworach. Jednym z najpopularniejszych jest sałatka z ogórków – zobacz jak ją prawidłowo wykonać, by cieszyć się jej smakiem w zimie!

Dlaczego warto jeść oliwki?
VITA VITA | Szef Kuchni | Przepisów: 10, Artykułów: 25
Superprodukt

Dlaczego warto jeść oliwki?

Niepozorne owoce, wielkie możliwości. Oliwki wzmacniają serce i stawy, regulują trawienie, a nawet chronią przed nowotworami. Lista ich zalet jest znacznie dłuższa - poznaj je wszystkie.

Co można zrobić z jeżyn?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co można zrobić z jeżyn?

Jeżyny można wykorzystać do zrobienia nalewki lub soku. W pierwszym wypadku wystarczy owoce zalać spirytusem, w drugim – przetrzeć je na sitku.

Co zrobić z żurawiny?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co zrobić z żurawiny?

Żurawinę można przerobić na pyszny sok, wino lub nalewkę. Można z niej również zrobić konfitury i sosy – idealne do mięs podawanych na zimno lub ciepło.