redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kategoria promowana - listopad
Zobacz, za jakie przepisy otrzymasz dodatkowe punkty w listopadzie. Zbieraj je i wymieniaj na nagrody z katalogu!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zobacz, za jakie przepisy otrzymasz dodatkowe punkty w listopadzie. Zbieraj je i wymieniaj na nagrody z katalogu!
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Na początku jedzenie pałeczkami wydaje się trudne: pałeczki wypadają, ciągle musisz je poprawiać, nie umiesz nabrać jedzenia. Nie martw się - wkrótce będziesz mistrzem w jedzeniu pałeczkami!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Termin "należy spożyć do" oznacza, że po nim należy już produkt wyrzucić, jednak data minimalnej trwałości oznacza już coś zupełnie innego. Rozszyfrowujemy etykiety.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Miód w proszku to efekt pracy polskich naukowców. Czy można go uważać za zamiennik prawdziwego miodu? Co tak naprawdę zawiera sproszkowany miód i czy może być stosowany przez diabetyków?
Beata Jasina
| Szef Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 18Coraz częściej do kiszenia ogórków używamy plastikowych butelek, zamiast szklanych słoików. Czy to dobry pomysł?
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Dodaj przepis na ciasto z owocami lata i zdobądź nagrodę!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zapoznaj się z regulaminem konkursu Moje wakacyjne ciasto z owocami. Poznaj zasady i zgłoś swój udział. Nagrody czekają!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Nie wyrzucaj liści młodej kalarepy: są smaczne i odżywcze. Podpowiadamy, do czego wykorzystać liście kalarepy i czy można jeść je na surowo.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Po wysiłku fizycznym na świeżym powietrzu lub na siłowni potrzebna jest regeneracja. Oto kilka przepisów na bezalkoholowe drinki, które uzupełnią zapasy glikogenu.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Przepis na kiszone ogórki jest prosty: 1 łyżka soli na litr wody, ogórki, przyprawy. Co robić, gdy ogórki kiszone wychodzą gorzkie lub brzydko pachną?