Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Pascha – niezastąpiona na Wielkanoc
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wielkanoc

Pascha – niezastąpiona na Wielkanoc

Wielkanoc już niebawem, na naszych stołach nie może zabraknąć więc deserów w postaci mazurków, babek, keksów i oczywiście tradycyjnej paschy. Macie przepis na ten przysmak? Poniżej znajdziecie wskazówki jak go przygotować!

5 powodów, dla których warto używać sosu sojowego
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Produkty

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

5 powodów, dla których warto używać sosu sojowego

Sos sojowy jest kojarzony głównie z sushi i innymi azjatyckimi potrawami. Ale przyprawa ta ma o wiele więcej zastosowań i liczne zalety. Poznajcie ją od kuchni i sprawdźcie, w jakich daniach sprawdzi się na co dzień.

Podejmijcie wyzwanie! – Wielki Post bez słodyczy
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Podejmijcie wyzwanie! – Wielki Post bez słodyczy

Chcecie wystawić na próbę Waszą silną wolę. A może pragniecie zacząć zdrowo się odżywiać i doprowadzić do spadku masy ciała? Każdy z powodów jest dobry by na okres postu odmówić sobie sklepowych słodkości! Poniżej znajdziecie wskazówki jak spróbować odstawić słodycze i jak radzić sobie z pokusami. Zapraszamy!

Włoskie smaki w klubie "The View"
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia

Włoskie smaki w klubie "The View"

Klub "The View" znajdujący się w samym sercu Warszawy wprowadził kolejną atrakcję dla swoich gości. W każdy weekend można skosztować pysznych zimnych przekąsek oraz gorącej pizzy przyrządzanych zgodnie z recepturą prosto z Włoch.

Jajka po wiedeńsku
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jajka po wiedeńsku

Nie macie pomysłu jak w oryginalny i wystawny sposób podać jajka na Wielkanocny stół? Idealnym rozwiązaniem okażą się jajka po wiedeńsku. Przeczytajcie artykuł i zobaczcie jak przygotować to efektowne danie!