

20 grudnia - Dzień Ryby
Ryby są bogatym źródłem wysokowartościowego białka i witamin. Głównymi składnikami odżywczymi ryb są woda, tłuszcz i białko. W Polsce od 2003 roku ryby mają swoje święto 20 grudnia.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Ryby są bogatym źródłem wysokowartościowego białka i witamin. Głównymi składnikami odżywczymi ryb są woda, tłuszcz i białko. W Polsce od 2003 roku ryby mają swoje święto 20 grudnia.
Soczyste i aromatyczne cytrusy zwiastują zbliżające się Boże Narodzenie. Mają one w sobie odrobinę magii, która sprawia, że świąteczna atmosfera zostaje dopełniona. Cytrusy staną się idealnym dodatkiem do potraw, ale świetnie spiszą się także pod postacią oryginalnych ozdób. Czy na Waszych stołach również spotkać można te cudowne owoce?
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Angelika Knop, autorka bloga "W zielonej kuchni". Aktywność i świadome, zdrowe odżywianie to jej drugie imię. Czy w jej życiu jest miejsce na jakieś słabostki? Przeczytajcie!
Chcecie urozmaicić swoje wigilijne menu? Zobaczcie nasze pomysły na postne dania w nowej odsłonie. Zainspirujcie się i przygotujcie pyszne i oryginalne przysmaki, które zaskoczą nie tylko Was ale i Waszych bliskich!
Święta Bożego Narodzenia, w każdym domu smakują inaczej. Niektórzy nie wyobrażają sobie świętowania bez babcinego bigosu, inni bez maminego piernika, jeszcze inni bez stosu aromatycznych pierogów. A jak smakują święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na swoją ulubioną bożonarodzeniową potrawę i wygraj atrakcyjne nagrody!
Ciasteczka, ciasta, tarty, paszteciki i paluszki – to przysmaki stworzone na bazie ciasta kruchego. Wiecie jaka jest recepta na to cudowne ciasto? Przeczytajcie artykuł i sprawdźcie czym charakteryzuje się kruche ciasto!
Zielone warzywa takie jak jarmuż, brokuły, szpinak, brukselka są niskokaloryczne oraz zawierają dużo witaminy C i magnez. Warto, aby znalazły się w naszej codziennej diecie. Odkryjcie smaczne przepisy na zielone dania!
Święta Bożego Narodzenia coraz bliżej. Czas planować świąteczne menu. Przygotowania najlepiej zacząć od zrobienia tradycyjnego bigosu, bez którego święta nie mogą się odbyć. Zobaczcie jakie warianty tego przysmaku dla Was mamy!
Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Kasią Sycik, autorką bloga Słodka Babeczka KS. Przeczytajcie wywiad i dowiedzcie się, co wspólnego z przepisami, które umieszcza na blogu... mają sny?
Startuje akcja charytatywna „Mądre, piękne i gotują”. W ramach projektu sześć znanych szefowych kuchni wyda specjalną kolację. Powstał też wyjątkowy kalendarz z przepisami i portretami autorek dań. Wpływy z akcji organizowanej przez kobiety zostaną przeznaczone na wsparcie innych kobiet - osieroconej rodziny restauratora.