

Opieńka – jak ją rozpoznać?
Opieńki rosną w dużych skupiskach, wybierając się po nie do lasu warto zaopatrzyć się w duży kosz! Przeczytajcie artykuł i dowiedzcie się wszystkiego na temat tych pysznych grzybów!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Opieńki rosną w dużych skupiskach, wybierając się po nie do lasu warto zaopatrzyć się w duży kosz! Przeczytajcie artykuł i dowiedzcie się wszystkiego na temat tych pysznych grzybów!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Małgorzatę Niewiadomską, autorkę bloga Igraszki Losu. Spacery po targach oraz sklepach - to właśnie wtedy najczęściej przychodzą jej do głowy pomysły na nowe, wyśmienite dania. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Rzadko gości w naszej kuchni, choć jest smaczny i zdrowy. Koper włoski jest bardzo wartościowym dodatkiem do różnych dań, nadaje im ciekawego smaku. Co jeszcze warto o nim wiedzieć? O tym w artykule!
Choć znany jest od wielu wieków, ostatnio stał się bardzo popularny jako suplement diety za sprawą niezwykłych właściwości zdrowotnych! Co warto wiedzieć o zielonym jęczmieniu? Sprawdźcie!
Te kulinarne niewielkie przysmaki odgrywają znaczną rolę podczas towarzyskich spotkań. Podawane na ciepło lub na zimno pełnią określoną funkcję przy stole. Jaką? O tym w artykule, zapraszamy!
Jesienny spacer to wspaniały moment by odetchnąć i zrelaksować się. Podczas spacerów po lesie czy parku natknąć się można na smakowitą kanię! Ten okazały grzyb doskonale sprawdzi się w Waszej kuchni, sprawdźcie sami jak bardzo jest wartościowy!
Stara mądrość powiada, że na grzyby najlepiej wybrać się po deszczu - to oczywiste, ale przed jesiennymi opadami zapoznajmy się najpierw z grzybami, które warto zbierać w tym okresie!
Jakie ma wartości odżywcze i gdzie się je uprawia? Niektórzy twierdzą, że ta odporna na suszę roślina zastąpi w naszym kraju ziemniaki i kukurydzę. Chcesz wiedzieć więcej? Przeczytaj!
Ten niezwykły sok posiada ponad 200 cennych składników i wyrabiany jest z owocu morwy indyjskiej. Poznajcie właściwości soku z noni!
To najbardziej aromatyczne mięso ze wszystkich. Zawiera dużo białka, soli mineralnych a jednocześnie mało tłuszczu. Jakie są gatunki dziczyzny i jak ją przygotować? O tym w artykule!