Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Opieńka – jak ją rozpoznać?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Opieńka – jak ją rozpoznać?

Opieńki rosną w dużych skupiskach, wybierając się po nie do lasu warto zaopatrzyć się w duży kosz! Przeczytajcie artykuł i dowiedzcie się wszystkiego na temat tych pysznych grzybów!

Bloger Tygodnia - Igraszki Losu
  • 4
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Igraszki Losu

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Małgorzatę Niewiadomską, autorkę bloga Igraszki Losu. Spacery po targach oraz sklepach - to właśnie wtedy najczęściej przychodzą jej do głowy pomysły na nowe, wyśmienite dania. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Fenkuł - co warto o nim wiedzieć?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Fenkuł - co warto o nim wiedzieć?

Rzadko gości w naszej kuchni, choć jest smaczny i zdrowy. Koper włoski jest bardzo wartościowym dodatkiem do różnych dań, nadaje im ciekawego smaku. Co jeszcze warto o nim wiedzieć? O tym w artykule!

Właściwości zielonego jęczmienia
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Właściwości zielonego jęczmienia

Choć znany jest od wielu wieków, ostatnio stał się bardzo popularny jako suplement diety za sprawą niezwykłych właściwości zdrowotnych! Co warto wiedzieć o zielonym jęczmieniu? Sprawdźcie!

Przystawki - na czym polega ich rola?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Savoir-Vivre

Przystawki - na czym polega ich rola?

Te kulinarne niewielkie przysmaki odgrywają znaczną rolę podczas towarzyskich spotkań. Podawane na ciepło lub na zimno pełnią określoną funkcję przy stole. Jaką? O tym w artykule, zapraszamy!

Czubajka kania
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Czubajka kania

Jesienny spacer to wspaniały moment by odetchnąć i zrelaksować się. Podczas spacerów po lesie czy parku natknąć się można na smakowitą kanię! Ten okazały grzyb doskonale sprawdzi się w Waszej kuchni, sprawdźcie sami jak bardzo jest wartościowy!

Smaczna gąska
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Smaczna gąska

Stara mądrość powiada, że na grzyby najlepiej wybrać się po deszczu - to oczywiste, ale przed jesiennymi opadami zapoznajmy się najpierw z grzybami, które warto zbierać w tym okresie!

Sorgo - zboże z Afryki
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Sorgo - zboże z Afryki

Jakie ma wartości odżywcze i gdzie się je uprawia? Niektórzy twierdzą, że ta odporna na suszę roślina zastąpi w naszym kraju ziemniaki i kukurydzę. Chcesz wiedzieć więcej? Przeczytaj!