

Werbena cytrynowa: pożyteczna, a mało znana roślina
Znajdziesz ją w składzie herbatek, które mają działanie relaksacyjne i uspokajające. Pierwotnie używano jej jako perfum. Co jeszcze warto wiedzieć o tej roślinie? O tym w artykule!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Znajdziesz ją w składzie herbatek, które mają działanie relaksacyjne i uspokajające. Pierwotnie używano jej jako perfum. Co jeszcze warto wiedzieć o tej roślinie? O tym w artykule!
To piękna i niedoceniana roślina, znana przede wszystkim ze względu na swoje lecznicze właściwości i ciekawy smak. Co warto wiedzieć o hyzopie lekarskim? Zapraszamy do lektury artykułu!
To symbol krzepkości. Ma wiele nazw, uprawia się ją jako roślinę pastewną i warzywo. Kiedyś często gościła na naszych stołach. Co warto o niej wiedzieć? Zapraszamy do lektury artykułu!
Czy zdarzało się Wam nadepnąć na grzyb, który zaczął pylić obłokiem szarobrązowych cząsteczek? Mało kto wie, że ten poszukiwany do dziecięcych zabaw grzyb jest jadalny. Więcej o nim w artykule!
To jedno z ciekawszych warzyw liściowych, nie jest jednak zbyt popularne w Polsce. Cykoria jest kuzynką sałaty, znana była w starożytności. Ceni się ją za walory smakowe. Więcej informacji w artykule!
Japońska firma Suntory, której whisky uznano w ubiegłym roku za najlepszą na świecie zamierza wysłać swoje trunki na Międzynarodową Stację Kosmiczną. Co najlepsze whisky na świecie ma robić w kosmosie?
Kaffir - czy spotkaliście się kiedykolwiek z tą nazwą? Zapraszamy do lektury artykułu, w którym odkryjemy przed Wami tajemnice tajskiej limonki!
Czasem by nazbierać aromatycznych grzybów na smakowitą potrawę nie trzeba wybierać się na długie wyprawy do lasu. Przeczytajcie artykuł i dowiedzcie się, gdzie w okolicy można je nazbierać!
Kapusta rzymska znana była w staropolskiej kuchni długo przed tym, zanim pojawił się burak korzeniowy. Co to za warzywo? Jakie ma wartości odżywcze? O tym w artykule, zapraszamy!
Jeśli zastanawiasz się nad przejściem na dietę bezglutenową, aby zrzucić kilka kilogramów, nie zmieniając całej swojej diety - przeczytaj i dowiedz się, dlaczego nie jest to dobry pomysł.