

Czosnek, czyli naturalny antybiotyk
Czosnek jest nazywany naturalnym antybiotykiem. Powinien być w każdej kuchni. A dlaczego? Zapraszam do czytania.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Czosnek jest nazywany naturalnym antybiotykiem. Powinien być w każdej kuchni. A dlaczego? Zapraszam do czytania.
Ostatnio fenkuł jest bardzo modny i podobnie jak topinambur zaczyna robić karierę, na naszych polskich stołach. Do czego go wykorzystać? Oto kilka wskazówek, zapraszam!
Tym oto owocem Ewa skusiła Adama. Są pyszne i zdrowe. Cóż takiego zawierają w sobie? Zapraszam do czytania :)
Już 13 marca odbędą się I Makaronowe Mistrzostwa Dziennikarzy Barilla Cup. Dziennikarze będący pasjonatami gotowania zmierzą się ze samkowitymi makaronowymi wyzwaniami. Będzie się działo!
Dbasz o linię? A może prowadzisz zdrowy tryb życia? Przeczytaj nasz artykuł i zainspiruj się do przyrządzenia zdrowego posiłku. Zapraszamy!
Miechunka pomidorowa, zwana jest "skórzasta" od kielicha, który otacza owoce. Owoce można spożywać na surowo, choć w takiej postaci nie mają wielkich walorów.
Marakuja, inna jej nazwa to męczennica jadalna, passiflora, owoc pasji, występuje w odmianie żółtej i fioletowej. Jest jednym z najbardziej egzotyczny owoców tropikalnych ze względu na smak i aromat.
Tatarak zwyczajny, inaczej nazywany ajerem, pochodzi od roślin z rodziny tatarakowatych. Można go spotkać prawie w całej Polsce. Wykorzystywany jest jako roślina lecznicza.
Chcesz zaskoczyć swoich bliskich? Przygotuj potrawę z udziałem ciasta francuskiego. To niezwykle delikatne, chrupiące i smaczne ciasto zasmakuje każdemu!
Każdy z nas zna mniszek lekarski. Często mamy z nim problem np. jak rozsieje się na naszych trawnikach, które pielęgnujemy. Ale, czy wiecie, że posiada on cenne właściwości zdrowotne ?