Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Przepisy na domowy twarożek
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Przepisy na domowy twarożek

Delikatny, na słodko lub wytrawnie z dużą ilością ziół… Mowa tu oczywiście o domowym twarożku! Jak go przyrządzić? Z czym smakuje najlepiej? Przeczytajcie artykuł i przekonajcie się sami!

Rambutan na zdrowie i w kuchni
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Kulinarne ABC

Rambutan na zdrowie i w kuchni

Rambutan to owoc pokryty włoskami, podobny do liczi. Jego skórka ma kolor żółty, różowy, czerwony, pokryty kępką włosków, które mogą być zakończone kolcami.

Nasiona papai i ich wlaściwości
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Kulinarne ABC

Nasiona papai i ich wlaściwości

Papaja jest owocem tropikalnym, używanym od tysięcy lat w medycynie ludowej. Zawiera ogromne ilości witamin i minerałów takich, jak: witamina C, wapń, potas, żelazo, jak również tiaminę oraz magnez.

Kumkwat, czy warto go jeść?
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Kulinarne ABC

Kumkwat, czy warto go jeść?

Kumkwat pochodzi z Chin. Ale uprawia się go także w Wietnamie, Japonii, Brazylii i Afryce. W Europie rosną w krajach śródziemnomorskich i nad Morzem Czarnym.

Do czego dodawać kiełki?
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Do czego dodawać kiełki?

Znudziły Ci się zwyczajne przekąski? A może pora na zmianę diety? Przygotuj posiłki z wartościowymi kiełkami! Poniżej znajdziesz doskonałe inspirację na danie z ich udziałem.