

5 dodatków do świątecznego żurku
Poznajcie kilka ciekawych pomysłów na dodatki, dzięki którym tradycyjny żurek wielkanocny nabierze nowego smaku!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Poznajcie kilka ciekawych pomysłów na dodatki, dzięki którym tradycyjny żurek wielkanocny nabierze nowego smaku!
Delikatny, na słodko lub wytrawnie z dużą ilością ziół… Mowa tu oczywiście o domowym twarożku! Jak go przyrządzić? Z czym smakuje najlepiej? Przeczytajcie artykuł i przekonajcie się sami!
Zapewne myślicie, że jeżyna to jeżyna. Ale odmian jeżyn jest wiele. Najzdrowsza jest jeżyna fałdowana.
Rambutan to owoc pokryty włoskami, podobny do liczi. Jego skórka ma kolor żółty, różowy, czerwony, pokryty kępką włosków, które mogą być zakończone kolcami.
Gujawa zwana jest też gruszlą, to tropikalny owoc pochodzący z Ameryki Południowej. Ma słodko-kwaśny smak i intensywny zapach, który przypomina aromat gałki muszkatołowej.
Tamarillo nazywane jest owocowym pomidorem. Przypomina wyglądem pomidora i smakuje podobnie. Pochodzi z Ameryki Południowej.
Papaja jest owocem tropikalnym, używanym od tysięcy lat w medycynie ludowej. Zawiera ogromne ilości witamin i minerałów takich, jak: witamina C, wapń, potas, żelazo, jak również tiaminę oraz magnez.
Mango jest bardzo znane na świecie. Ma niezwykle dobry smak, ale i jest bardzo zdrowe. Jedzenie go może obniżyć poziom cukru we krwi pomimo tego, że sam zawiera cukier.
Kumkwat pochodzi z Chin. Ale uprawia się go także w Wietnamie, Japonii, Brazylii i Afryce. W Europie rosną w krajach śródziemnomorskich i nad Morzem Czarnym.
Znudziły Ci się zwyczajne przekąski? A może pora na zmianę diety? Przygotuj posiłki z wartościowymi kiełkami! Poniżej znajdziesz doskonałe inspirację na danie z ich udziałem.