

Jak jeść w pracy?
Praca, to często nasz drugi dom, więc zadbajmy o pełnowartościowe i zdrowe posiłki.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Praca, to często nasz drugi dom, więc zadbajmy o pełnowartościowe i zdrowe posiłki.
Od kilku dni po lewej stronie naszego serwisu możecie zauważyć charakterystyczne kółeczka (tzw. "bąble"). To nowa zabawa na gotujmy.pl. Poznajcie jej założenia i zasady!
Kolejna porcja dawki wiadomości o zdrowych i smacznych owocach. Tym razem padło na śliwki. Niezwykle zdrowe, pełne witamin i ułatwiające trawienie. co w sobie kryją?
Gruszki, podobnie jak jabłka, mają niewielką wartość kaloryczną bo około 44 kcl/100 g. W dodatku zapewniają duże walory smakowe i są dietetyczne. Gruszka to jeden z moich ulubionych owoców.
Nie masz pomysłu na urozmaicenie monotematycznego menu? Warto przyrządzić jajka faszerowane, które są doskonałą przekąską zarówno na co dzień jak i od święta. Sprawdź nasze najlepsze propozycję na te przystawki!
Pietruszka to cenne warzywo korzeniowe. Ale oprócz korzenia, równie cenna jest natka pietruszki, zielona i super dobra nie tylko do jedzenia, ale i dekorowania potraw.
Macie ochotę na pożywne śniadanie lub kolację? Nic nie spisze się lepiej niż wartościowe jajko! Sprawdźcie nasze przepisy i zdecydujcie, który najbardziej przypadnie Wam do gustu!
Siniaki są skutkiem urazu powstałego w różny sposób. Mogą też być oznaką poważnej choroby. Jeśli jednak tak nie jest, to polecam Wam zapoznać się ze sposobami przyspieszenia gojenia się tych ran podskórnych.
Daktyle są pysznymi owocami, które dostarczają cennej energii i właściwości. Warto spożywać przynajmniej jeden taki owoc dziennie.
Znana od tysięcy lat roślina, jest nie tylko surowcem do wyrobu przede wszystkim win, ale może być źródłem cennych dla zdrowia substancji.