

Malinowy zawrót głowy
Owoce maliny, to po za surowcem na przetwory, dżemy, konfitury, soki i galaretki, to przede wszystkim tanie i łatwo dostępne sezonowe źródło witamin.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Owoce maliny, to po za surowcem na przetwory, dżemy, konfitury, soki i galaretki, to przede wszystkim tanie i łatwo dostępne sezonowe źródło witamin.
Agrest to roślina, która zyskała nazwę winorośli północy. Wiąże się to zapewne z tym, że rośnie ona w krajach, gdzie uprawy winogron ze względu na warunki klimatyczne są utrudnione.
Musli jadłam kilka razy w życiu. I powiem szczerze: było pyszne, a do tego bardzo sycące. Dodatkowo daje wiele energii na kolejne godziny.
Kwiaty czarnego bzu wykorzystywane są do naparów, które używa się do płukania jamy ustnej. Dodatkowo stosuje się go na gorączkę albo jako środek napotny.
Bakłażana rzadko można spotkać w Polsce w formie grillowanej, a przecież równie dobrze smakuje właśnie pod tą postacią.
Któż z nas nie zna tej pięknej złocisto-żółtej kolby złożonej z licznych mięsistych ziarenek. Mowa oczywiście o kukurydzy, dzięki której możemy cieszyć się smakiem popcornu, oraz płatków śniadaniowych.
Trudno sobie wyobrazić dzień bez tego napoju. Niezależnie od rodzaju herbat, sposobu suszenia, zbioru oraz przetwarzania, jest bogatym źródłem składników odżywczych.
Jarmuż to piękne, zielone warzywo, które ma wiele wartości odżywczych, a także właściwości zdrowotnych. Jest to roślina najzdrowsza na świecie, lekkostrawna oraz niskokaloryczna.
Koperek, to piękna i pachnąca przyprawa, która podkreśla smak każdej potrawy. Oprócz tego świetnie wpływa na nasze zdrowie.
Zapewne każdy z nas jadł kiedyś kiełki, np. rzeżuchę na Wielkanoc. Warto je jeść, bo to prawdziwa rewolucyjna bomba witaminowa.