Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Z czym podawać gorgonzolę?
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Kulinarne ABC

Z czym podawać gorgonzolę?

Ten włoski ser pleśniowy o charakterystycznym smaku i zapachu, jest idealnym dodatkiem do wielu potraw. Jeżeli nigdy go nie próbowaliście, koniecznie musicie nadrobić zaległości! Najpierw jednak przeczytajcie, z czym komponuje się najlepiej!

Wanilia czy wanilina?
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Kulinarne ABC

Wanilia czy wanilina?

Stosujesz cukier waniliowy czy wanilinowy? To nie literówka na opakowaniu, lecz subtelna różnica w nazwie. Dowiedz się, na czym ona polega i który produkt jest dla Ciebie zdrowszy.

Tajniki ciasta parzonego
anulkadh anulkadh | Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62
Kulinarne ABC

Tajniki ciasta parzonego

Bardzo delikatne, lekkie, nie ma wielu kalorii i można przygotowywać z niego wiele pyszności - nie tylko na słodko. Brzmi nieprawdopodobnie? Zobacz jak zrobić i co możesz wyczarować z ciasta parzonego!

Ciekawe połączenia smakowe
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gotujmy.pl poleca

Ciekawe połączenia smakowe

Zaskakujące połączenia smakowe to temat kolejnego spotkania Akademii Smaku Bosch. Partnerem spotkania została marka Wedel. Nie mogło więc zabraknąć czekolady w nietypowych połączeniach. Zobaczcie jakie pozycje znalazły się w warsztatowym menu!

Galaretka - z czego może być zrobiona?
anulkadh anulkadh | Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62
Kulinarne ABC

Galaretka - z czego może być zrobiona?

Często spożywamy je pod różną postacią - na słodko, na słono. Jednak czy powiedzenie "wiem, co jem" jest w tym przypadku odpowiednie? Czy zawsze wiecie, z czego wykonano galaretkę, którą właśnie zjedliście?

Nie męcz się z mąką!
kloruś kloruś | Złoty Ekspert | Przepisów: 945, Artykułów: 17
Kulinarne ABC

Nie męcz się z mąką!

Mąka powstaje w procesie rozdrabniania ziaren zbóż na miał. W sferze kulinarnej stosowana jest do produkcji pieczywa, wyrobów cukierniczych czy makaronów. Czy wiecie jak dobrać odpowiednią mąkę do dania, które chcecie przyrządzić?

Gruszka i jej właściwości lecznicze
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Porady zdrowotne

Gruszka i jej właściwości lecznicze

Czy kiedykolwiek pomyślelibyście, że ten smaczny owoc oprócz wartości odżywczych posiada właściwości lecznicze? Jeśli nie, to najwyższy czas dowiedzieć się, na jakie dolegliwości może pomóc!

Pigwa na zdrowie
  • 1
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Kulinarne ABC

Pigwa na zdrowie

Niby wszyscy wiemy o jej istnieniu, a jednak niewiele osób zna jej smak. Szkoda, że jest tak niedoceniana, bo zawiera wiele cennych składników.