

Jak kupować owoce i warzywa, by jeść mniej chemii?
W ciągu roku pochłaniamy jej ogromne ilości. Chciałabym podzielić się z Wami kilkoma wskazówkami, co możemy zrobić, by świadomie ograniczyć jej spożycie.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
W ciągu roku pochłaniamy jej ogromne ilości. Chciałabym podzielić się z Wami kilkoma wskazówkami, co możemy zrobić, by świadomie ograniczyć jej spożycie.
Ten włoski ser pleśniowy o charakterystycznym smaku i zapachu, jest idealnym dodatkiem do wielu potraw. Jeżeli nigdy go nie próbowaliście, koniecznie musicie nadrobić zaległości! Najpierw jednak przeczytajcie, z czym komponuje się najlepiej!
Stosujesz cukier waniliowy czy wanilinowy? To nie literówka na opakowaniu, lecz subtelna różnica w nazwie. Dowiedz się, na czym ona polega i który produkt jest dla Ciebie zdrowszy.
Bardzo delikatne, lekkie, nie ma wielu kalorii i można przygotowywać z niego wiele pyszności - nie tylko na słodko. Brzmi nieprawdopodobnie? Zobacz jak zrobić i co możesz wyczarować z ciasta parzonego!
Zaskakujące połączenia smakowe to temat kolejnego spotkania Akademii Smaku Bosch. Partnerem spotkania została marka Wedel. Nie mogło więc zabraknąć czekolady w nietypowych połączeniach. Zobaczcie jakie pozycje znalazły się w warsztatowym menu!
Często spożywamy je pod różną postacią - na słodko, na słono. Jednak czy powiedzenie "wiem, co jem" jest w tym przypadku odpowiednie? Czy zawsze wiecie, z czego wykonano galaretkę, którą właśnie zjedliście?
Pełne dobroczynnych kwasów tłuszczowych, błonnika, witaminy E. Pomaga także w dolegliwościach pokarmowych. Tyle właściwości i to niewielkim kosztem!
Mąka powstaje w procesie rozdrabniania ziaren zbóż na miał. W sferze kulinarnej stosowana jest do produkcji pieczywa, wyrobów cukierniczych czy makaronów. Czy wiecie jak dobrać odpowiednią mąkę do dania, które chcecie przyrządzić?
Czy kiedykolwiek pomyślelibyście, że ten smaczny owoc oprócz wartości odżywczych posiada właściwości lecznicze? Jeśli nie, to najwyższy czas dowiedzieć się, na jakie dolegliwości może pomóc!
Niby wszyscy wiemy o jej istnieniu, a jednak niewiele osób zna jej smak. Szkoda, że jest tak niedoceniana, bo zawiera wiele cennych składników.