Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Gruszka i jej odmiany
  • 3
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Kulinarne ABC

Gruszka i jej odmiany

Nie każdy wie, że gruszka posiada właściwości lecznicze! Wbrew krążącej opinii nie jest również ciężkostrawna, za to zawiera dużo witamin i cennych składników. Do tego wszystkiego ma mało kalorii i występuje w wielu odmianach.

Mintaj i jego walory (nie tylko smakowe)
  • 1
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Ryby

Mintaj i jego walory (nie tylko smakowe)

Jedna z najpopularniejszych ryb, o niskiej zawartości tłuszczu, prawie nie posiada ości. W porównaniu do innych ryb nie ma zbyt wiele wartości odżywczych - mimo to chętnie po nią sięgamy. Dlaczego warto wybrać mintaja?

Czekolady Goplana w zupełnie nowej odsłonie
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Słodycze

Czekolady Goplana w zupełnie nowej odsłonie

Marka Goplana dla swoich wielbicieli przygotowała miłą niespodziankę. Jej oferta została poszerzona o tabliczki w dużym formacie. Znajdziemy wśród nich także czekolady z popularnymi nadzieniami pralin i cukierków marki Solidarność.

Zalety jedzenia ryb
  • 1
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Ryby

Zalety jedzenia ryb

Gatunków do wyboru mamy mnóstwo - możemy podzielić je uwzględniając rodzaj wód, które zamieszkają czy zawartość tłuszczów. Najpierw jednak warto znać odpowiedź na podstawowe pytanie: dlaczego warto je jeść?

Już w marcu Targi EuroGastro!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia - wkrótce

Już w marcu Targi EuroGastro!

W dniach 25-27 marca br. w Warszawie odbędzie się kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro. W jednym miejscu będzie można poznać najnowszą ofertę produktów i rozwiązań dla gastronomii. Moc atrakcji czeka. Zapraszamy!

Czy każdy może jeść tuńczyka?
  • 1
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Ryby

Czy każdy może jeść tuńczyka?

Nie każdy wie, że ta popularna i smaczna ryba zawiera rtęć, która jest szkodliwa dla organizmu - dlatego należy spożywać ją z umiarem! Jakie tajemnice jeszcze skrywa tuńczyk?

Po co nam mięta pieprzowa?
  • 1
zewa zewa | Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131
Porady zdrowotne

Po co nam mięta pieprzowa?

Nie ma chyba osoby, która nigdy o niej nie słyszała. Używana na co dzień w kuchni doskonale sprawdza się jako środek leczniczy. Przeczytaj, na co może pomóc!

Gravlax - czym jest i jak go przygotować?
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Smaczki

Gravlax - czym jest i jak go przygotować?

Wywodzi się z czasów średniowiecza i w tłumaczeniu dosłownym znaczy "pogrzebany". Brzmi intrygująco? Jeżeli jeszcze nigdy nie spotkaliście się z tą nazwą, przeczytajcie koniecznie - nie pożałujecie!

Wątróbka dla każdego?
  • 1
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Kulinarne ABC

Wątróbka dla każdego?

Niewątpliwą zaletą jest jej cena - wątróbka jest tania, dzięki czemu każdy może sobie na nią pozwolić. Zasadnicze pytanie brzmi jednak, czy każdy może ją jeść? Odpowiedzi szukajcie w artykule.