Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Cała prawda o bułkach i bułce tartej
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Porady zdrowotne

Cała prawda o bułkach i bułce tartej

Wielu z nas kupując bułki i inne pieczywo nie zastanawia się, co w nich naprawdę jest. Wystarczy, że nam smakuje, że coś jest słodkie, pachnące, chrupiące, gorące i przepadamy z kretesem.

Sekrety kuchni hiszpańskiej
  • 1
kloruś kloruś | Złoty Ekspert | Przepisów: 945, Artykułów: 17
Smaczki

Sekrety kuchni hiszpańskiej

Kuchnia hiszpańska kojarzy mi się przede wszystkim z jedzonymi na świeżym powietrzu tapas, owocami morza, paellą i tortilla de patatas. Nie wiecie, jakie potrawy kryją się pod tymi nazwami? Zapraszam do lektury!

Lukier z całej cytryny... dosłownie!
  • 1
kasienka26 kasienka26 | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 123, Artykułów: 1
Kulinarne ABC

Lukier z całej cytryny... dosłownie!

Często wykorzystujemy w kuchni sok z cytryny lub skórkę cytrynową, jednak znaczną cześć cytryny wyrzucamy. Przedstawiam sposób jak wykorzystać cytrynę w całości i nie zmarnować cennych witamin.

Śniadanie na dobry początek dnia!
  • 1
Noruas Noruas | Srebrny Ekspert | Przepisów: 549, Artykułów: 40
Dietetyka

Śniadanie na dobry początek dnia!

To posiłek, którego nie wolno unikać! Działa niczym paliwo, dostarczając nam energii na cały dzień. Chyba nie chcecie "jeździć na oparach"?

Bloger Tygodnia - Chilli, Czosnek i Oliwa
  • 3
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Chilli, Czosnek i Oliwa

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Zuzannę Ploch, autorkę bloga Chilli, Czosnek i Oliwa. Kuchnia to jej ulubione miejsce w domu. Jej potarwy są proste, sezonowe i wyraźnie pachną południowym słońcem. Zapraszamy do przeczytania wywiadu!

Olej makowy - w kuchni i nie tylko
  • 6
mysza75 mysza75 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77
Smaczki

Olej makowy - w kuchni i nie tylko

Czy słyszeliście kiedykolwiek o oleju makowym? Przyznam szczerze, że ja dopiero niedawno dowiedziałam się, że taki istnieje. Sprawdźcie, czym się charakteryzuje!

Buraczane kuracje
  • 1
primavera primavera | Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50
Porady zdrowotne

Buraczane kuracje

Czy wiecie, jak wiele właściwości zdrowotnych ma to warzywo o przepięknym kolorze? Przeczytajcie i jedzcie na zdrowie!