

Cała prawda o bułkach i bułce tartej
Wielu z nas kupując bułki i inne pieczywo nie zastanawia się, co w nich naprawdę jest. Wystarczy, że nam smakuje, że coś jest słodkie, pachnące, chrupiące, gorące i przepadamy z kretesem.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Wielu z nas kupując bułki i inne pieczywo nie zastanawia się, co w nich naprawdę jest. Wystarczy, że nam smakuje, że coś jest słodkie, pachnące, chrupiące, gorące i przepadamy z kretesem.
Kuchnia hiszpańska kojarzy mi się przede wszystkim z jedzonymi na świeżym powietrzu tapas, owocami morza, paellą i tortilla de patatas. Nie wiecie, jakie potrawy kryją się pod tymi nazwami? Zapraszam do lektury!
Często wykorzystujemy w kuchni sok z cytryny lub skórkę cytrynową, jednak znaczną cześć cytryny wyrzucamy. Przedstawiam sposób jak wykorzystać cytrynę w całości i nie zmarnować cennych witamin.
To posiłek, którego nie wolno unikać! Działa niczym paliwo, dostarczając nam energii na cały dzień. Chyba nie chcecie "jeździć na oparach"?
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Zuzannę Ploch, autorkę bloga Chilli, Czosnek i Oliwa. Kuchnia to jej ulubione miejsce w domu. Jej potarwy są proste, sezonowe i wyraźnie pachną południowym słońcem. Zapraszamy do przeczytania wywiadu!
Czy słyszeliście kiedykolwiek o oleju makowym? Przyznam szczerze, że ja dopiero niedawno dowiedziałam się, że taki istnieje. Sprawdźcie, czym się charakteryzuje!
Kolacja to kolejna okazja, by nakarmić dziecko wartościowymi produktami! Sprawdź nasze propozycje na najlepszy posiłek.
Czy wiecie, jak wiele właściwości zdrowotnych ma to warzywo o przepięknym kolorze? Przeczytajcie i jedzcie na zdrowie!
Podjadamy je praktycznie codziennie - nie wyobrażam sobie, aby w moim domu nie było świeżych owoców. Warto wiedzieć coś więcej na ich temat.
Zupa to chyba jedna z najczęściej przyrządzanych potraw w naszych domach. Choć gotujemy je często, na przemian z chłodnikami, czasem zastanawiamy się "od czego zacząć?".