meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Jak grillować warzywa?
Już niebawem zacznie się sezon na grillowanie. Zapoznajcie się z kilkoma praktycznymi wskazówkami, które pomogą Wam sprawić, by zdjęte z grilla warzywa były przepyszne!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Już niebawem zacznie się sezon na grillowanie. Zapoznajcie się z kilkoma praktycznymi wskazówkami, które pomogą Wam sprawić, by zdjęte z grilla warzywa były przepyszne!
primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50Telewizja, radio, billboardy kuszą nas lekarstwami "na wszystko". Po co jednak przepłacać za środki pełne chemii, skoro w ogródku rośnie mała apteka? Przeczytajcie, jak z niej korzystać.
primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50Podejrzewam, że większość z Was wie, że owies jest zdrowy. Gdybyście jednak mieli opowiedzieć, na co dokładnie wpływa, jak działa i w jakiej postaci można go spożywać, pewnie zastanawialibyście się. Niniejsza porada rozwieje wszelkie wątpliwości!
mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Pozyskiwany z tłoczenia na zimno nasion cedrów syberyjskich, o delikatnym i wybornym smaku. Jeśli jeszcze o nic o nim nie wiecie, koniecznie nadróbcie zaległości!
mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Orzeszki pinii to nic innego jak nasiona iglastej sosny, które wydobywa się z kulistych szyszek. Choć może brzmieć to dziwnie, ten mały dodatek jest cennym źródłem wielu wartościowych składników.
mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Sól morska, kamienna czy warzona? Która jest najzdrowsza? Odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące różnych jej gatunków znajdziecie w artykule. Zapraszam!
BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74W drogeriach i sklepach półki aż uginają się od kosmetyków. Pewnie niewiele z Was wie, że równie dużo produktów pielęgnujących macie w swojej kuchni! Zapraszam do lektury.
mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Czubrycę uzyskuje się z cząbru górskiego. Powszechnie używana w kuchni bułgarskiej, u Ormian pije się ją jak herbatę. Zapraszam do lektury.
mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Pewnie nie raz słysząc to słowo, zastanawialiście się, czym tak naprawdę jest ta "czarnuszka"? Warto dowiedzieć się więcej na jej temat, gdyż o jej wpływie na nasz organizm można mówić w samych superlatywach. Przeczytajcie, dlaczego!
BĄBELEK85
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74Dietetycy alarmują, że jemy za dużo soli. Statystyczny Polak zjada 5kg soli rocznie. To o wiele za dużo - zwłaszcza, że cały spożywany nadmiar można by wykorzystać w inny, pożyteczny sposób!