

Marynowanie ryb w soli i cukrze
Marynowanie to jeden z najstarszych sposobów konserwowania żywności. Korzystając z tej zapomnianej tradycji chciałabym podsunąć Wam pomysł na przygotowanie smacznej ryby!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Marynowanie to jeden z najstarszych sposobów konserwowania żywności. Korzystając z tej zapomnianej tradycji chciałabym podsunąć Wam pomysł na przygotowanie smacznej ryby!
Olej kokosowy jest łatwo przyswajalnym roślinnym tłuszczem pozyskiwanym w procesie tłoczenia miąższu orzechów z palmy kokosowej. Warto poznać jego właściwości oraz zastosowanie.
Owoc pomelo jest dostępny w prawie każdym supermarkecie, a mimo to ciągle jest w Polsce mało znanym owocem. Szkoda, ponieważ zawiera wiele cennych składników dla naszego organizmu.
Kuchnia w której nie używa się jaj, chyba nie istnieje. Przed kupnem warto wiedzieć o nich jak najwięcej, ponieważ jajko jest jajku nierówne.
Kuchnia włoska kojarzona jest głównie z makaronem i pizzą. To błąd - można w niej znaleźć wiele innych, pysznych - choć mniej popularnych - dań. Poznajcie arancini, małe ryżowe kuleczki, które można serwować z dowolnymi dodatkami.
Olej z awokado otrzymuje się w wyniku tłoczenia miąższu dojrzałego awokado. Jest to wiecznie zielone drzewo zwane gruszką awokado. Pochodzi z Ameryki Środkowej. Ma wiele zalet, o których warto wiedzieć.
Czytanie etykiet na opakowaniach powinno każdemu wejść w nawyk. Kupujmy produkty świadomie, bo to, co z zasady powinno być zdrowe, wcale takie nie jest!
Półki sklepowe uginają się od różnorakich produktów opatrzonych nazwą "jogurt". Okazuje się, że nazwa tego co wkładamy do koszyka, z tym, co znajdziemy pod wieczkiem wspólnego ma raczej niewiele.
Ptasie mleczko to moje dzieciństwo. Kocham smak tej delikatnej pianki, doskonale oblanej mleczną czekoladą... Jak samemu przygotować tę pyszność?
Wielkimi krokami zbliża się najsmaczniejszy sezon w całym roku - sezon grillowy. O czym zatem należy pamiętać, stojąc przy ruszcie?