WWWiola
| Złoty Ekspert | Przepisów: 883, Artykułów: 6Jak i do czego podawać wina?
Ciężko wyobrazić sobie bez niego przyjęcie czy zwykłe spotkanie ze znajomymi. Oto kilka wskazówek, jak serwować wino i z czym je łączyć!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
WWWiola
| Złoty Ekspert | Przepisów: 883, Artykułów: 6Ciężko wyobrazić sobie bez niego przyjęcie czy zwykłe spotkanie ze znajomymi. Oto kilka wskazówek, jak serwować wino i z czym je łączyć!
anulkadh
| Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62Pyszne słodkości, którymi zazwyczaj zajadamy się po obiedzie. Czy wiecie na ile grup można je podzielić? Na jakie szczegóły zwrócić uwagę, podczas przygotowywania? Przeczytajcie!
Noruas
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 549, Artykułów: 40Kawa zbożowa kojarzy Ci się wyłącznie z przedszkolem? Niepotrzebnie! Poczytaj o jej właściwościach i wybierz tę zdrową alternatywę!
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Pokrzywa ach pokrzywa, kto choć raz nie poczuł jej na własnej skórze? Potem piekło i były bąble ale to ponoć dla zdrowotności. Tak mawiała moja mama.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Dzika róża znana jest od bardzo dawna, ale jakoś nie każdy w swoich domach ją wykorzystuje. A to błąd. Bo jest cenna dla naszego zdrowia i dlatego warto ją wykorzystywać w kuchni.
mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Chyba każdy z nas kupił w swoim życiu, choć jedna puszkę z jedzeniem. A czy to jest dobry zakup i czy sprzyja naszemu zdrowiu?
Alex_M
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 1760, Artykułów: 12Przy wypieku chleba i bułeczek, oprócz najpopularniejszej pszenicy warto sięgać także po inne zboża: orkisz, żyto i grykę.
anulkadh
| Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62Nie wyobrażam sobie gotowania w mojej kuchni bez mięsa drobiowego. Można z niego zrobić setki pysznych dań.
primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50Spożywana bardzo często, jest doskonałym lekarstwem na różne dolegliwości! Zaledwie kilka czynności pozwoli na przyrządzenie wyśmienitego cebulowego syropu. Czemu warto go pić? Sprawdź!
mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77O tym, że słonecznik jest zdrowy nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Mimo to, w codziennej diecie wykorzystywany jest dość rzadko. Przeczytaj, dlaczego warto to zmienić!