

Sól - jak używać, by nie szkodzić?
Dietetycy alarmują, że jemy za dużo soli. Statystyczny Polak zjada 5kg soli rocznie. To o wiele za dużo - zwłaszcza, że cały spożywany nadmiar można by wykorzystać w inny, pożyteczny sposób!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Dietetycy alarmują, że jemy za dużo soli. Statystyczny Polak zjada 5kg soli rocznie. To o wiele za dużo - zwłaszcza, że cały spożywany nadmiar można by wykorzystać w inny, pożyteczny sposób!
Ciężko wyobrazić sobie bez niego przyjęcie czy zwykłe spotkanie ze znajomymi. Oto kilka wskazówek, jak serwować wino i z czym je łączyć!
Pyszne słodkości, którymi zazwyczaj zajadamy się po obiedzie. Czy wiecie na ile grup można je podzielić? Na jakie szczegóły zwrócić uwagę, podczas przygotowywania? Przeczytajcie!
Kawa zbożowa kojarzy Ci się wyłącznie z przedszkolem? Niepotrzebnie! Poczytaj o jej właściwościach i wybierz tę zdrową alternatywę!
Pokrzywa ach pokrzywa, kto choć raz nie poczuł jej na własnej skórze? Potem piekło i były bąble ale to ponoć dla zdrowotności. Tak mawiała moja mama.
Dzika róża znana jest od bardzo dawna, ale jakoś nie każdy w swoich domach ją wykorzystuje. A to błąd. Bo jest cenna dla naszego zdrowia i dlatego warto ją wykorzystywać w kuchni.
Chyba każdy z nas kupił w swoim życiu, choć jedna puszkę z jedzeniem. A czy to jest dobry zakup i czy sprzyja naszemu zdrowiu?
Przy wypieku chleba i bułeczek, oprócz najpopularniejszej pszenicy warto sięgać także po inne zboża: orkisz, żyto i grykę.
Nie wyobrażam sobie gotowania w mojej kuchni bez mięsa drobiowego. Można z niego zrobić setki pysznych dań.
Spożywana bardzo często, jest doskonałym lekarstwem na różne dolegliwości! Zaledwie kilka czynności pozwoli na przyrządzenie wyśmienitego cebulowego syropu. Czemu warto go pić? Sprawdź!