

Sztuczne dodatki w żywności
W dzisiejszych czasach większość produktów jest dosłownie nafaszerowanych chemią - konserwantami i polepszaczami. Jak ich unikać i czego się wystrzegać?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
W dzisiejszych czasach większość produktów jest dosłownie nafaszerowanych chemią - konserwantami i polepszaczami. Jak ich unikać i czego się wystrzegać?
70 lat temu był najpopularniejszy, dziś - naprawdę trzeba się nachodzić, aby go zdobyć. Pozyskiwany z lnicznika siewnego, rośliny pochodzącej z Bliskiego Wschodu.
Przydatne, proste i co najważniejsze - istotne zasady, jak postępować ze śmietanką, aby uniknąć zwarzenia.
Jest bardzo niskokaloryczna, dwie taczki sałaty kalorycznością odpowiadają stu gramom czekolady. Na co się zdecydujesz?
Lubiane przez większość populacji i w dodatku bardzo łatwe w przygotowaniu. Dowiedz się, jakich użyć składników, aby Twoje ogórki kiszone były pyszne!
Aloes to produkt o genialnych właściwościach zdrowotnych. Sok z aloesu doskonale stymuluje układ immunologiczny - dzięki niemu poradziłam sobie ze spadkiem odporności.
Ile to już razy podczas ważnych domowych uroczystości zdarzyło wam się przejeść? Na stole jest tyle pyszności, że żal ich wszystkich nie spróbować. Tylko jak później adzić sobie z boleściami brzucha?
Z olejami mamy do czynienia praktycznie codziennie. Smażymy na nich mięso, dodajemy do sałatek, a tak naprawdę niewiele wiemy na ich temat. Czas to zmienić!
Szpinak to prawdziwa bomba witaminowa! Jest zdrowy, zawiera dużo potasu i magnezu a – co ciekawe – mimo wielu zdrowotnych właściwości nie wszyscy powinni go jeść. Dlaczego? Przeczytajcie!
Babka lancetowata jest cennym surowcem zielarskim. Choć można ją spotkać dosłownie wszędzie: na polach, łąkach, w ogrodach, niewielu z nas korzysta z jej właściwości. Czas to zmienić!