

Co powinniśmy wiedzieć o aspartamie?
Etykiety na produktach - rzecz na którą zazwyczaj w ogóle nie zwracamy uwagi, ze szkodą dla nas samych. Czy macie świadomość co kryje się pod tajemniczo brzmiącym symbolem E951?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Etykiety na produktach - rzecz na którą zazwyczaj w ogóle nie zwracamy uwagi, ze szkodą dla nas samych. Czy macie świadomość co kryje się pod tajemniczo brzmiącym symbolem E951?
Witamina B12 pełni wiele odpowiedzialnych funkcji w organizmie. Warto wiedzieć, w jakich produktach należy jej szukać.
Czosnek jest znakomitym lekarstwem na wiele schorzeń. Jest także świetną przyprawą w kuchni. Serdecznie zachęcam do jego częstego stosowania. Naprawdę warto!
Wiele osób zostało niejako „zmuszonych” do zamiany mleka pochodzącego od zwierząt na roślinne. Przyczyny mogą być różne – zdrowotne czy też związane z przekonaniami. Jeszcze dwadzieścia lat temu praktycznie nie mieliśmy takiej możliwości.
Oliwki i produkowana z nich oliwa to samo zdrowie - bez względu na to, co wybierzemy czekają nas same korzyści.
Dobrze znany, a jednak wciąż rzadko wykorzystywany w kuchni. Warto zaryzykować i spróbować, gdyż stosując imbir można tylko zyskać. Dlaczego warto? Przeczytajcie!
Jest ich bardzo wiele, są niezastąpionym dodatkiem kulinarnym. Zapraszam do przeczytania artykułu na temat kilku wybranych przypraw.
Zawsze marzyłeś, by przygotowywać bajeczne, kolorowe drinki? Nic prostszego! Wystarczy kilka wskazówek, by oczarować gości wyjątkowym napojem.
Buraki są trochę niedocenianym warzywem, a przecież stanowią całkiem pokaźną skarbnicę potrzebnych witamin i minerałów.
Nie tylko w karanawale lubimy wypić coś, co nie tylko dobrze smakuje, ale także ładnie wygląda - dlatego warto znać techniczne podstawy przygotowania koktajli.